Atletism. Două medalii de aur pentru Florentina Marincu Iuşco

Cea mai prestigioasă competiţie internaţională de atletism pe pistă organizată în România – Campionatele Interna­ţionale ale României “Iolanda Balaş Soter” – şi-a consumat în acest an ediţia cu numărul 65.
Întrecerile au avut loc sâmbătă şi duminică pe Cluj Arena, din păcate fără spectatori, deşi organizatorii au depus eforturi serioase pentru a asigura condiţii dintre cele mai bune pentru participanţii la această competiţie.
Dacă în prima zi sportivii din judeţul nostru au cucerit patru medalii- Florentina Marincu Iuşco (foto dreapta), aur la triplusalt, Antonia Irimie, argint la săritura cu prăjina şi două medalii de bronz cucerite de Maria Claudia Florea la 1.500 m şi Elisa Xandra Enache la săritura în înălţime, duminică, în cea de a doua zi, palmaresul hunedorenilor s-a îmbogăţit cu alte două medalii, ambele de aur, cucerite de Florentina Marincu Iuşco la săritura în lungime şi de Andrei Răzvan Deliu, la săritura cu prăjina.
Pentru atleta Florentina Marincu Iuşco, ediţia din acest an a Internaţionalelor a fost una cu rezultate care vin să confirme faptul că deveanca are intenţii bine stabilite, cu antrenorul ei, prof. Nicolae Alexe, pentru actualul sezon, fiind pe un trend ascendent în perspectiva Campionatelor Naţionale şi apoi a Campionatelor Balcanice de seniori programate tot la Cluj Napoca. Ea s-a impus acum cu o săritură care a măsurat 6,43 m şi a declarat imediat după finalul probei: “Sunt fericită că am câştigat azi, dar nu sunt mulţumită de rezultatul obţinut. În ultimele două săptămâni nu am reuşit să mă pregătesc aşa cum am dorit, dar aceasta nu este o scuză. Urmează Naţio­nalele şi Campionatele Balcanice, iar eu sper ca la următoarele concursuri să sar mai bine!”.
Reamintim faptul că Florentina Marincu Iuşco, legitimată la LPS Cetate Deva, este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi fără a ascunde acest fapt, ea este curtată (şi se insistă în acest sens) de cluburile cu tradiţie din România pentru un transfer în sezonul următor, transfer care ar coincide şi cu participarea la Olimpiadă sub culorile clubului care are reprezentanţi foarte insistenţi. Dar despre acest lucru vom reveni.
Maria Claudia Florea, eleva profesorului Emerson Toma, a încheiat participarea la Internaţionale cu un onorant loc V, pe care l-a ocupat în proba de 800 de metri.
Următoarele întreceri atletice organizate de către Federaţia Română de Atletism (FRA) sunt cele din cadrul etapei finale a Campionatului Naţional U20, care se vor desfăşura vineri şi sâmbătă la Complexul sportiv “Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti, iar apoi Campionatul Naţional rezervat seniorilor şi tineretului (U23), programat la Cluj Napoca, pe Cluj Arena, în perioada 4-5 septembrie, competiţii după care vor fi stabilite şi loturile cu care România va participa în luna septembrie la întrecerile balcanice de juniori şi seniori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.