FOTBAL FEMININ. România –Croaţia reprogramat în februarie 2021

16 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Meciul dintre selecţionatele feminine ale României şi Croaţiei, care trebuia să aibă loc pe 1 decembrie, în Croaţia, în prelimi­nariile Campionatului European din 2022, a fost reprogramat pentru data de 22 fe­bruarie 2021, a anunţat, Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său.
În urma depistării a două cazuri de COVID-19 în cadrul delegaţiei care urma să facă deplasarea în Croaţia, naţionala feminină nu a primit acordul de a părăsi ţara. Întreg lotul şi staff-ul tehnic au intrat în carantină, cu posibilitate de retestare după 7 zile, fiind consideraţi contacţi direcţi ai celor doi infectaţi. În urma prezentării acestor ar­gu­mente la UEFA, s-a decis reprogramarea par­tidei, astfel că partida cu naţionala Croaţiei se va juca pe 22 februarie, de la ora 17:00, tot pe stadionul Aldo Drosina.
„Este o veste foarte bună, ne bucurăm să putem încheia această campanie de cali­fi­care pe teren. Cu siguranţă nu a avut des­făşurarea la care ne-am fi aşteptat, însă spe­răm ca la ora meciului cu naţionala Croa­ţiei să avem la dispoziţie cele mai bune jucătoare pentru a putea încheia cu o victorie aceste pre­liminarii. Avem un obiec­tiv de atins: să în­che­iem grupa pe locul trei, pentru a fi în urna a treia la tragerea la sorţi pentru preli­mi­nariile la Mondial”, a declarat Mirel Albon, selecţionerul primei reprezen­tative feminine.
Tragerea la sorţi pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal feminin din 2023, găzduită de Australia şi Noua Zeelandă, va avea loc în luna aprilie a anului viitor.
„Am pregătit deja un plan de acţiuni pen­tru anul viitor. Ne vom afla adversarii în luna aprilie, iar în toamnă, cel mai probabil, vom începe campania de calificare. Sperăm să avem tot lotul complet şi apt pentru această campanie, deoarece ne dorim foarte mult să obţinem prima noastră calificare la un Mondial”, a subliniat Albon.
În clasamentul Grupei H a preliminariilor, pe primul loc a încheiat Belgia, cu 21 puncte, urmată de Elveţia, 19 puncte, România este a treia, cu 9 puncte, Croaţia a patra, cu 7 puncte, iar Lituania este ultima, fără vreun punct. Menţionăm că în meciul tur, România a dispus cu 4-1 de Croaţia, pe 22 septembrie, la Mogoşoaia.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Veste proastă pentru locuitorii Devei şi nu numai, la final de an. Termocentrala Mintia, la un pas să fie închisă

Adriana Năstase Dacă până acum erau probleme la Termocentrala Mintia că nu este suficient cărbune, sau că nu sunt condiţii...

Un nou program european, câştigat de Universitatea din Petroşani

Magdalena Şerban În baza unui proiect cu finanţare europeană, Uni­versitatea din Petroşani, în parteneriat cu Uni­versitatea din Bucureşti, vizează sprijinirea...

Bulina neagră

Ioan Chirilă, de 42 de ani, din municipiul Hunedoara Pentru că a fost judecat şi condamnat la un an şi...

Închide