Fotbal. „E panică mare. Nu putem face nimic fără decizia FRF“

16 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Cristian Petrean (foto), preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, spune că e panică mare în rândul iubitorilor de fotbal. Chiar dacă s-au făcut unele pronosticuri în ceea ce priveşte reluarea campionatului, Cristian Petrean spune că totul stă la mâna Federaţiei.

„Eu unul cred că nu se va relua mai repede de 4 aprilie la ce panică este acum. Nu putem decide nimic în privinţa campionatului până la noi decizii venite de la Federaţia Română de Fotbal. Eu cred că se vor mai juca cel puţin cele trei etape rămase din campionatul regulat. Apoi vom vedea ce vom face. Nu ar fi corect să avem o câştigătoare de conjunctură. Eu sunt optimist. Pentru asta trebuie să stăm mai mult în casă şi să respectăm regulile care se impun în astfel de cazuri. Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porţile închise, considerăm ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor şi a personalului de specialitate”, a declarat Cristian Petrean.
Asociaţia Judeţeană de fotbal Hunedoara a luat act de decizia Federaţiei Române de Fotbal de a suspenda toate competiţiile de fotbal de pe teritoriul României şi suspendă toate jocurile de Liga a IV-a şi Liga a V-a până la data de 31 martie 2020. În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional, prezenta hotărâre poate suporta modificări.
Pauza obligatorie pe care a luat-o competiţia din Liga a IV-a îi pune pe gânduri pe preşedinţii de cluburi din judeţul Hunedoara. Eugen Duma (preşedinte Inter Petrila) crede că sezonul este compromis. „Dacă se va mai prelungi şi mai mult cu suspendarea jocurilor, eu cred că acest campionat este imposibil să se mai joace. Nu cred că vom mai avea Play off şi Play out. Eu cred că se vor mai juca cel mult cele trei etape care au mai rămas din sezonul regulat. Sau cine ştie, campionatul se poate opri în acest moment şi se poate stabili câştigătoarea, cum s-au făcut prin alte locuri. Nu ar fi corect, dar sincer, nu văd cum vom mai putea recupera“, a spus Eugen Duma.
Dan Voicu, antrenorul echipei de fotbal din Liga a IV-a CSM Vulcan, este îngrijorat în ceea ce priveşte răspândirea Coronavirusului. „Am suspendat toate antrenamentele până cel puţin pe data de 22 martie. Vorbesc zilnic cu jucătorii mei la telefon şi le spun să stea în casă. Situaţia este una disperată şi vreau să ne revedem cu bine. Campionatul este compromis în momentul de faţă. Sincer, nu ştiu ce se va întâmpla. Cred că promovarea va rămâne o nebuloasă. Trebuie să fim conştienţi şi responsabili“, a spus Dan Voicu.
Antrenorul Damian Militaru (CSM Jiul Petroşani) e categoric. „Nu ne punem viaţa în pericol. Stăm acasă atât cât trebuie. Vom vedea ce se va decide în ceea ce priveşte campionatul. Nu ne-ar conveni să nu se mai joace. Mai avem de jucat cu Haţegul, Băiţa şi Geoagiu. Trebuie să dovedim că merităm locul care ne duce la baraj. Acum, prioritar este să fim bine. Stăm cât mai mult în casă până mai scăpăm de virusul acesta. Am suspendat orice activitate de la copii, juniori până la seniori. E cel mai bine aşa“, a spus Militaru.
Jiul Petroşani este în acest moment echipa care se află pe primul loc în campionatul judeţean cu mari şanse de a merge la baraj.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situaţia infecţiilor cu COVID-19 la nivel naţional şi în judeţ

Potrivit datelor oferite de autorităţi, ieri, după-amiază, în judeţul Hunedoara erau înregistrate 19 persoane confirmate cu infecţie coronavirus, 32 de...

Preşedintele Iohannis instituie starea de urgenţă în întreaga ţară

Aşa cum a anunţat, preşedintele Klaus Iohannis (foto) a instituit, începând de azi, luni, starea de urgenţă pe întreg teritoriul...

Misiune de salvare în Retezat

Sâmbătă seara, o turistă aflată în Muntele Retezat a căzut de pe o creastă într-o zonă abruptă, fiind nevoie de...

Închide