Sport

FOTBAL. Arbitrii din Spania ne fluieră astăzi la Helsinki

UEFA a stabilit ca partida Finlanda – România, din Grupa a 3-a din Liga B a Ligii Naţiunilor, programată astăzi, 23 septembrie (ora 21:45 ora de la București), pe Stadionul Olimpic din Helsinki, să fie condusă de o brigadă de arbitri din Spania, a anunţat Federaţia Română de Fotbal.
Întâlnirea va fi condusă la centru de Carlos del Cerro Grande, un arbitru spaniol de 46 de ani. Acesta va fi ajutat de conaţionalii săi, Raul Cabanero şi Guadalupe Porras, iar cel de-al pat­rulea oficial este Guillermo Cuadra, tot din Spania. Arbitrul de centru, Carlos del Cerro Grande, este de profesie poliţist şi poartă ecu­sonul FIFA din 2013, după ce în 2011 a fost promovat în grupul de arbitri din Primera Divi­sion. În 2018 a fost promovat în ca­te­goria de elită UEFA. În această ediţie de Liga Naţiunilor a mai oficiat o sin­gură partidă, duelul dintre Germania şi Anglia, 1-1, din 7 iunie 2022.
România va juca apoi cu Bosnia-Herţegovina pe 26 septembrie (ora 21:45, ora României), pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti. Echipa naţ­ională de fotbal a României ocupă ultima poziţie în Grupa a 3-a din Liga B a Ligii Naţiunilor, cu trei puncte în cla­sament, fiind devansată de Finlanda, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina.