Politica si administratie

Fostul prefect a ajuns şomer

05samoilescu (13)

 

Nicolle Ebner

Schimbarea din funcţie, operată peste noapte, l-a luat prin surprindere pe fostul prefect de Hunedoara, Ioan Gabriel Samoilescu (foto), care se aştepta să promoveze în Corpul înalţilor funcţionari publici, în nici un caz să fie destituit. 
Fostul reprezentant al guvernului în judeţul Hunedoara, înlocuit la ceas de noapte cu Dorin Oliviu Gligor, declară că PDL a premeditat această schimbare, pe care o consideră abuzivă, motiv pentru care, o va ataca în contencios administrativ.
„Am aflat de mutare, la televizor”
Ioan Gabriel Samoilescu spune că actualul ministru nu a catadicsit să-i trimită măcar o înştiinţare oficială sau telefonică privind destituirea sa din funcţie. „Nu am ştiut nimic. M-am trezit cu mutarea, la televizor. Consider schimbarea mea abuzivă, deoarece, în perioada 28-29 septembrie, am participat la examenul de promovare în Corpul înalţilor funcţionari publici. Din informaţiile pe care le am, membrii comisiei de examinare, simpatizanţi ai PDL, au refuzat notarea celor 20 de prefecţi PSD, şi au dat note doar prefecţilor PDL. Lucru care mi se pare un abuz, cu atât mai mult, cu cât s-a petrecut în clădirea şi sub auspiciile Autorităţii Naţionale a Funcţionarilor Publici. Categoric, acest examen de promovare, fiind un act administrativ, dacă nu-şi va urma cursul normal până la final, îl voi ataca în instanţă. Asta, după ce mă voi consulta cu juriştii specializaţi în contencios administrativ”, a declarat Ioan Gabriel Samoilescu, în ultima conferinţă de presă, susţinută, vineri. Dacă prefecţii PSD primeau notă în urma examenului susţinut la sfârşitul lunii trecute, atunci, aceştia intrau în rândul înalţilor funcţionari publici şi nu mai puteau fi concediaţi, ci trebuiau detaşaţi, cum s-a întâmplat cu foştii prefecţi şi subprefecţi PNL. Pe când aşa, fostul prefect al judeţului Hunedoara a ajuns şomer.
„Băsescu are mari probleme de sănătate”
Potrivit fostului prefect de Hunedoara: „indiferent de ce ar fi spus ministrul Internelor, Dan Nica, scoaterea PSD de la guvernare tot s-ar fi produs, deoarece MAI şi prefecturile trebuiau controlate de PDL, pentru ca Traian Băsescu să ajungă din nou preşedinte. Ca medic, pot să spun că acesta are mari probleme de sănătate. Când mă gândesc cine ne conduce…”, şi-a spus oful fostul prefect, în faţa presei, liniştit că, în calitate de muritor de rând, nu mai trebuie să-şi cenzureze declaraţiile. Ca şomer, Ioan Gabriel Samoilescu spune că nu se grăbeşte să ia decizii legate de viitorul său politic sau profesional. „După o perioadă de odihnă, fizică şi psihică, voi lua cea mai bună decizie pentru mine şi familia mea”, a menţionat Samoilescu, eschivându-se să confirme dacă se va reîntoarce la Secţia de radiologie a Spitalului Judeţean Deva. Fostul prefect a părăsit instituţia, vineri dimineaţă, imediat după terminarea conferinţei de presă, însoţit de secretarul său personal şi de toţi membrii cancelariei prefectului.

One thought on “Fostul prefect a ajuns şomer

  • lasa, sa nu-i para rau lui domn doctor ca e la sanatate adriean videanu, care nu-i face bine pe bolnavi, dar le da cruci de marmura la super-oferta

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura