Doar dascălii au stat în grevă

03Pichetare  5263

 

Nicoleta Popa

Greva generală a sindicaliştilor din sistemul bugetar nu a afectat activitatea de la ghişeele instituţiilor din judeţul Hunedoara. Astfel, cei care au avut ceva de rezolvat la Casa Judeţeană de Pensii, la Direcţia de Finanţe Publice, sau la Primărie, nu s-au lovit de uşi închise.
„La Casa Judeţeană de Pensii se prezintă oameni cu tot felul de probleme. De exemplu, de dimineaţă a venit cineva pentru un ajutor de înmormântare. Dacă noi refuzam să îi dăm astăzi banii, persoana respectivă nu avea cu ce să îşi înmormânteze un membru al familiei. Astfel, noi avem obligaţia de a asigura programul de lucru cu publicul“, a declarat Ioan Nistor, director coordonator adjunct, Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara.

 
Activitate normală la spital
Bolnavii care s-au prezentat astăzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Hunedoara au primit îngrijiri medicale. Prin urmare, activitatea s-a desfăşurat în condiţii normale la secţiile de urgenţe, pediatrie, nou-născuţi, dializă şi la secţia Anestezie Terapie Intensivă. În celelalte secţii, s-a lucrat cu personal redus, dar pacienţii internaţi nu au avut de suferit din cauza grevei generale. Pentru a fi solidari cu colegii din alte domenii, sindicaliştii din sistemul sanitar au purtat ecusoane şi banderole albe.
Şcolile, închise
Uşile şcolilor din judeţul Hunedoara au fost închise. Elevii au fost anunţaţi încă de vineri să nu vină luni la şcoală. În grevă s-au aflat aproximativ 6.000 de profesori din judeţ şi au fost închise 186 de şcoli. „Am avut discuţii cu ministrul interimar al Educaţiei, Emil Boc, dar nu am ajuns la nici un consens. Acţiunile de protest vor continua conform programului. Astă seară, 50 de profesori din judeţul Hunedoara vor pleca spre Bucureşti, iar mâine vom participa la un miting în faţa sediului Guvernului“, a declarat Paul Rusu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Hunedoara.
Pichetări la Prefectură
Aproximativ 40 de sindicalişti hunedoreni din administraţia locală au pichetat  ieri, timp de două ore, Prefectura Hunedoara. Sindicaliştii protestatari sunt membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Publică. La protest au participat reprezentanţi ai sindicaliştilor din 54 de primării din judeţ, printre care Hunedoara, Petrila, Uricani, Lupeni, Simeria. Aceştia au înaintat o petiţie prefectului judeţului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare