Fostul ministru Răzvan Cuc reacţionează la ameninţările premierului

Adriana Năstase

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc (foto), a reacţionat după ce premierul Ludovic Orban a cerut miercuri ministrului Transporturilor Lucian Bode să efectueze un control privind „ilegalităţile“ şi „măgăriile“ de pe loturile 2 şi 3 ale Autostrăzii Lugoj-Deva, iar rezultatul să fie trimis la Parchet. De asemenea, Răzvan Cuc a postat pe pagina sa de socializare un comentariu despre atacul premierului Ludovic Orban.

„Nu au putut să dea o soluţie corectă”
„După pandemia de Covid-19, care i-a luat minţile, cu achiziţiile făcute în această perioadă, văd că premierul se crede instanţa de judecată şi dă verdicte de vinovăţie. Observ că din noiembrie, la mai bine de şapte luni de la preluarea guvernării, guvernul PNL nu a fost în măsură să ia o decizie corectă cu privire la Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Nu au putut să dea o soluţie corectă şi legală cu privire la restricţiile de pe acest lot. După ce au deschis traficul, cu restricţii de viteză şi tonaj, după mai multe expertize asupra acestui lot (mai exact 3 expertize – una dintre ele nefiind nici acum finalizată), astăzi CNAIR a decis să ridice restricţiile de tonaj, păstrând restricţiile de viteză”, a scris Răzvan Cuc pe pagina de Facebook.

„O ţară întreagă vede amploarea dezastrului”
„Păi dacă autostrada era bună şi corespundea din punct de vedere al calităţii şi siguranţei, de ce n-au deschis-o fară restricţii? Problema este că restricţiile s-au ridicat doar pe hârtii, fără să fie făcute toate lucrările suplimentare, lucrări care ar fi trebuit să existe deja la momentul recepţiei şi care nu erau efectuate. Dacă acest contract era ok, de ce expertizele ulterioare recomandau efectuarea de lucrări suplimentare pentru siguranţa circulaţiei? Vreau să spun tuturor că ridicarea restricţiilor fără a pune în siguranţă traficul, prin nerealizarea tuturor lucrărilor SUPLIMENTARE, are aceeaşi conotaţie juridică precum cea indicată de «instanţa de judecată Ludovic Orban». La momentul respectiv, dar chiar şi acum, o ţară întreagă a văzut şi vede amploarea dezastrului de pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva”, a continuat fostul ministru al Transporturilor.
„PNL şi guvernul Orban nu fac nimic altceva decât să arunce fumigene de presă, crezând că doar aşa îi vor mai crede românii. Cred că dacă situaţia de atunci ar fi stat altfel, PNL ar fi trecut cu vederea situaţia Lotului 3 Lugoj-Deva şi ar fi semnat recepţia finală a autostrăzii. PNL ar face bine să vină cu proiecte noi şi concrete de infrastructură mare, nu să se plimbe pe şantierele pe care le-au lăsat moştenire alţii. Dragi PNL-işti, vreau să cred că slujiţi românii, nu interesele de partid”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

One thought on “Fostul ministru Răzvan Cuc reacţionează la ameninţările premierului

  • 29 mai 2020 la 4:19
    Legătură permanentă

    bravo bre!oare cine e responsabil pt porcaria cu autostrada deva timisoara?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.