Fostul manager al spitalului devean, Delia Băda, a obţinut o primă victorie în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate

Sorina Popa

La începutul anului trecut, fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Delia Băda (foto), a fost declarată în stare de incompatibilitate de către cei de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI). La un an de la acţiunea celor de la ANI, Delia Băda a câş­ti­gat primul act din procesul intentat Agenţiei.
Dosarul respectiv a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, după ce Tribunalul Hunedoara şi-a declinat competenţa în acest caz. “Anulează raportul de evaluare nr. 1533/G/11/ 15.01.2020, emis de către ANI”, se arată în sentinţa dată de judecători ai Curţii de Apel Alba Iulia. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.
Reamintim situaţia fostului manager al spitalului devean. „În perioada 08 aprilie-08 octombrie 2019, Delia Băda a deţinut funcţia publică de consilier juridic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara simultan cu exercitarea funcţiei de manager interimar în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva”,anunţau cei de la ANI.
„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau re­prezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, art. 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit căruia „(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot des­fă­şura alte activităţi, remunerate sau neremu­nerate, după cum urmează: a) în cadrul auto­rităţilor sau instituţiilor publice”, se mai arăta în comunicatul respectiv.
Ce spunea Delia Băda la vremea respec­tivă? „În 4 aprilie 2019,m-am suspendat din funcţia de consilier juridic al Direcţiei de Să­nă­tate Publică Hunedoara. În 8 aprilie 2019, printr-o dispoziţie a preşedintelui Con­siliului Judeţean Hunedoara, am fost numită ma­na­ger al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. La DSP am fost suspendată din funcţia respec­tivă, evident, nu mai încasam salariul de acolo, ci de la spital, ca manager. Tot anul trecut, în luna octombrie, am depus la ANI documentele care arată situaţia, după ce m-au sunat cei de acolo că aş putea fi consi­derată în stare de incompatibilitate. Nu am primit nici un raport, am văzut şi eu ce a apă­rut pe site-ul Agenţiei. O voi da în judecată pe funcţionara care s-a ocu­pat de dosarul meu, deoarece i-am dus documentele, care arată că am respectat legea. Şi, trebuia să primesc raportul res­pec­tiv, înainte să facă publică ANI decizia. Func­ţio­nara respectivă mi-a adus un prejudiciu de imagine”, declara anul trecut Delia Băda, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

One thought on “Fostul manager al spitalului devean, Delia Băda, a obţinut o primă victorie în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate

  • 1 februarie 2021 la 8:55
    Permalink

    Ticăloșie sau prostie din partea funcționarei și a ANI? Să-i ia toate bunurile acelei funcționare și neamurilor ei. Toți funcționarii publici și demnitarii care greșesc-intenționat sau nu- să plătească cu averile lor și ale neamurilor lor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare