Fostul consilier local, Marian Muntean, judecat pentru conflict de interese

Natalia Bumbac

Dosarul în care fostul consilier local al Devei, Marian Muntean (foto), este acuzat de conflict de interese, va fi judecat. Ieri, Tribunalul Hunedoara i-a respins contestaţia fostului ales local faţă de hotărârea primei instanţe, Judecătoria Deva, de trimitere a cauzei în dezbaterea pe fond, decizia fiind definitivă. Este vorba de finalizarea procedurii de Cameră preliminară, în care judecătorul analizează dacă rechizitoriul întocmit de procurori întruneşte condiţiile de legalitate pentru a fi trimis în judecată.
A votat deşi nu avea voie
Marian Muntean este cercetat penal pentru conflict de interese, pentru că în calitate de ales local a votat o hotărâre care ar fi adus beneficii pentru o firmă al cărei administrator a fost. În rechizitoriul întocmit, procurorii de la Parchetul General arată că Muntean a participat la şedinţa Consiliului local (CL) Deva din 29 mai 2013 şi şi-a exercitat dreptul de vot cu privire la majorarea numărului de călătorii gratuite dus-întors pe lună în favoarea mai multor categorii de persoane din municipiul reşedinţă de judeţ. Asta, în condiţiile în care operatorul de transport era o societate la care a deţinut funcţia de administrator până în 5 iulie 2012, iar ulterior, pe cea de administrator de fapt.
„În consecinţă, societatea respectivă urma să fie retribuită cu contravaloarea biletelor eliberate de către CL, hotărârea adoptată conducând la producerea de foloase patrimoniale în favoarea inculpatului. Precizăm că inculpatul a deţinut calitatea de consilier local din data de 25 iunie 2012 până pe 10 noiembrie 2015”, se arăta în comunicatul Parchetului General la momentul în care dosarul a fost trimis în instanţă. Fostul ales local era proprietarul firmei Devatrans, care asigura transportul public în municipiul Deva. Marian Muntean a intrat în CL Deva pe listele PP-DD, apoi a trecut la PNL, ALDE, ultima apartenenţă politică a sa fiind la PSRO.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Încă un miner surprins de explozia de la Uricani şi-a pierdut viaţa

S-a luptat pentru viaţă şi a învins în mai multe rânduri, după explozia de la Mina Petrila din 2008, dar...

Peste 30 la sută dintre primării nu vor avea bani de salarii în 2018

Preşedintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş (foto), a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că „aşa-zisa Reformă fiscală” adoptată de...

Tot mai datori şi tot mai săraci

PSD a reuşit, în 10 luni de guvernare, să pună o ţară întreagă pe jar: patronatele protestează, sindicatele protestează, apărătorii

Închide