Fostul bodyguard al lui Simota, Cătălin Penciuc, internat la Zam, după ce a făcut scandal în faţa blocului

10 iulie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Sorina Popa

Deveanul Cătălin Penciuc (foto), zis „Bivolu” nu se dezminte! Acesta a fost reclamat la Poliţie, de către vecini, după ce ieri dimineaţă a distrus uşa de la intrarea în blocul în care locuieşte, dar şi câteva maşini parcate în zona respectivă. Totodată, i-a înjurat pe trecătorii care din nefericire s-au aflat în acel moment în locul cu pricina.

A făcut urât şi la spital
Penciuc a fost dus cu mascaţii la Spitalul de Urgenţă din Deva, deoarece avea un comportament agresiv. La spital a fost nevoie ca el să fie legat, altfel făcea prăpăd, susţin surse de la unitatea medicală. Medicul de la UPU l-a trimis pe Penciuc la Psihiatrie, pentru control, iar de aici el a fost transferat la Spitalul de Psihiatrie din Zam.
Potrivit Carlei Strujan, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Există suspiciuni cum că Penciuc ar fi consumat, pe lângă băuturi alcoolice, şi stupefiante.
Cătălin Penciuc a fost unul dintre bodyguarzii omului de afaceri din Valea Jiului Alin Simota, el făcând parte şi din gruparea infracţională a lui Simota şi Litera. Din acest motiv, în 2013, pe numele lui Penciuc a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, acesta fugind în Marea Britanie. A fost prins şi adus apoi în ţară, unde a fost judecat în dosarul Simota&Litera.
În luna august 2018, Cătălin Penciuc a fost condamnat, pe fond, la şapte ani de închisoare, în dosarul care a avut ca obiect iniţierea, constituirea de grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea unui asemenea grup, şantaj în formă continuată, lipsire de libertate, instigare la vătămare corporală gravă şi instigare la lipsire de libertate. În acelaşi dosar, Alin Simota a fost condamnat de instanţă la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, iar Cristian Litera a primit o pedeapsă de nouă ani şi 10 luni de închisoare, tot cu executare.
Cătălin Penciuc a declarat în faţa magistraţilor că recunoaşte faptele de care este acuzat. Acesta a relatat cum el, împreună cu Cristian Litera, dar şi alte persoane, au săvârşit faptele pentru care sunt judecaţi. Principalele acuzaţii sunt legate de sechestrarea, şantajarea şi lovirea mai multor fotbalişti, care aveau sau au semnat ulterior, contract cu Clubul Jiul Petroşani, patronat pe atunci de afaceristul Alin Simota. Despre fiecare caz de agresiune, Penciuc a declarat că l-a săvârşit la cererea lui Litera, care la rândul lui avea ordine de la Simota. Potrivit rechizitoriului, membrii grupării acordau bani cu camătă, iar cei care nu rambursau banii erau trimişi la muncă în Libia.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Fanel spune:

    Păcat de el. La DISTRUS gunoiul ala de Litera.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Festivalul Dac Fest – „Sub Semnul Lupului”

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, în parteneriat cu Terra Dacica Aeterna, organizează a X-a...

Ministrul Intotero a vizitat tabăra ARC de la Căprioara

Luna iulie este luna prieteniei la MRP, unde săptămâna trecută a început Programul de Tabere „ARC”, ediţia 2019, care aduce...

Transgaz a început lucrările în comuna Densuş

După ce în 2017 şi 2018, în comuna Densuş au avut loc întâlniri de consultare şi informare a cetăţenilor, cei...

Închide