Fost consilier local, coordonatorul reţelei de falsificatori de valută

Maximilian Gânju

Ofiţerii de Combatere a Crimei Organizate spun că gruparea specializată în falsificarea de monedă şi plasarea ei pe piaţă, despre care am relatat în ediţia precedentă a ziarului, era coordonată de un bărbat de 48 de ani. Ar fi vorba de un fost consilier local din Petrila, condamnat pentru evaziune fiscală din cauză că făcea contrabandă cu ţigări şi alcool.

Fostul consilier local, Florin Ţurcaş (foto) a fost prins în mai multe rânduri de-a lungul anilor că la societatea sa comercială din Petrila deţinea ţigări de contrabandă ori alcool, însă de cele mai multe ori a scăpat cu amenzi usturătoare. În cele din urmă a fost pus sub acuzare şi condamnat la o sentinţă cu suspendare. Ţurcaş ceruse în luna martie a acestui an ca Judecătoria Petroşani să-l reabiliteze după condamnarea cu suspendare astfel încât cazierul să-i fie curat.
Dar, la finele săptămânii trecute a fost ridicat de acasă de ofiţerii DIICOT pentru implicarea în reţeaua de falsificatori de euro. Acesta ar fi avut rolul procurării şi aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute, care ar fi provenit din Italia. Trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani, ar fi avut rolul de a lua legătura cu diverse persoane, care ar fi avut anunţuri de vânzare de bunuri electronice, în special telefoane mobile, pe diferite site-uri. Ulterior, persoanele în cauză ar fi plasat pe piaţă bancnotele falsificate. Procurorii DIICOT au reţinut 11 suspecţi şi au cerut magistraţilor emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Până la o sentinţă definitivă, toţi cei implicaţi în acest dosar beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, mai arată procurorii DIICOT.

One thought on “Fost consilier local, coordonatorul reţelei de falsificatori de valută

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.