Formula 1: Echipa McLaren a luat măsuri de austeritate

8 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

McLaren a devenit prima echipă de Formula 1 care a trimis în şomaj tehnic o parte din personal sau a renunţat la o altă parte din acesta, în timp ce piloţii Lando Norris şi Carlos Sainz Jr. s-au alăturat staff-ului de conducere care a acceptat diminuarea salariilor, informează Agerpres.

Într-un comunicat, McLaren a precizat că reducerea salarială pe o perioadă de trei luni face parte din planul de măsuri menit să reducă impactul negativ al pandemiei de coronavirus.
„Aceste măsuri sunt concentrate pe protejarea locurilor de muncă pe termen scurt, pentru a ne asigura că angajaţii noştri revin la muncă cu normă întreagă când situaţia economică se va redresa”, se arată într-un comunicat al McLaren.
McLaren, parte a consorţiului cu activităţi de inginerie, aerospaţiale şi maşini de curse, numără circa 3.700 de angajaţi, dintre care 850 lucrează pentru echipa de Formula 1.
Reamintim că Formula 1 s-a întrerupt în acest sezon din cauza pandemiei de coronavirus, care a provocat anularea sau amânarea primelor nouă curse. Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, care se desfăşoară de obicei pe Circuitul Gilles Villeneuve din Insula Notre-Dame din Montreal, este a noua cursă din 2020 amânată sau anulată. Această etapă, programată între 12 şi 14 iunie, a fost amânată.
Până în prezent, au fost amânate din acest sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, cursele din Australia, care era prima etapă, la 15 martie, Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania, Azerbaidjan şi Canada, în timp ce Marele Premiu al Principatului Monaco a fost anulat. Prima etapă care ar urma să se desfăşoare este MP al Franţei, din 28 iunie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Simona Halep s-a refăcut după accidentare

Simona Halep (foto) a anunţat că s-a refăcut după accidentarea la picior, din cauza căreia nu a putut participa la...

După ce managerul şi directorul medical al Spitalului Judeţean au demisionat . Cheia se află în mâna ministrului Sănătăţii!

Până la urmă, am ajuns acolo unde nu voiam. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva o ia pe urmele celui din...

Situaţia infecţiilor cu coronavirus in judeţ şi la nivel national

Judeţul Hunedoara, ieri, marţi, 7 aprilie, erau luate în evidenţă 402 persoane carantinate şi 2.672 persoane aflate în izolare. 460...

Închide