Format nou pentru Champions League la handbal

24 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Champions League la handbal feminin se va desfăşura după un alt format, echipele înscrise fiind împărţite în două serii de câte opt formaţii, iar în program sunt 14 meciuri în prima fază.

Primele două formaţii clasate din cele două serii vor merge direct în faza a treia, iar locurile 3-6 din fiecare grupă vor fi angrenate în faza a doua, eliminatorie. În sfârşit, faza a patra este Final Four-ul, la care se accede după meciurile eliminatorii din faza a treia, dintre cele 4 calificate din faza întâi şi alte 4 provenite din faza a doua. Aşadar, dacă până acum pentru a ajunge în Final Four trebuia să joci 16 meciuri (6 în grupele iniţiale, 6 în grupele principale, 2 în optimi şi 2 în sferturi), acum trebuie să joci 16 sau 18 meciuri, în funcţie de locul ocupat în prima fază.
România are o singură echipă sigură de participare, SCM Rm. Vâlcea, care se afla pe primul loc în clasament în momentul întreruperii campionatului şi beneficiază de avantajele primei clasate, fiind înscrisă în grupele Champions League. Formaţia CSM Bucureşti, care a ratat prima poziţie deoarece la îngheţarea sezonului avea o restanţă, cu ultima clasată, va fi nevoită să ceară un wild-card pentru a participa în competiţia pe care a câştigat-o în 2016.
Caietul de sarcini trimis de EHF către cluburi a produs nemulţumire, deoarece sunt cerinţe exigente, tot mai costisitoare, iar încasările nu sunt nici pe departe pe măsura cheltuielilor. Organizatorii trebuie să asigure pe parcusul jocului spaţiu pentru reclame în spatele porţilor, un cub agăţat în tavanul sălii sau un ecran pentru reclame care costă 30.000 de euro.
Echipa din Vâlcea va disputa 14 meciuri în prima fază a competiţiei, pentru fiecare deplasare va primi din partea forului continental 10 mii de euro, plus o mie de euro punctul câştigat. Câştigătoarea competiţiei va primi 200 de mii de euro, apoi, în ordine, cele din Final Four primesc 150 de mii, 100 de mii şi 50 de mii de euro. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, în 23 mai 2020

De la începutul monitorizării, și până sâmbătă, 23 mai, în județul Hunedoara 629 de persoane au fost confirmate pozitiv cu...

Urmărit internațional pentru crimă în Spania, prins de polițiștii hunedoreni

Un bărbat, urmărit internațional pentru comiterea unei crime în Spania a fost prins de polițiștii hunedoreni în Uricani. În cursul...

Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, în 22 mai 2020

De la începutul monitorizării, și până vineri, 22 mai, în județul Hunedoara 629 de persoane au fost confirmate pozitiv cu...

Închide