Fonduri europene pentru Colegiul Naţional „Decebal“

12 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Nicolle Ebner

Ieri, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest (ADRV), a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea ansamblului de clădiri şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Naţional «Decebal» Deva”. Proiectul, realizat de Primăria Deva, are o valoare totală de 2,272 milioane euro, din care 1,783 milioane reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Finanţare aprobată doar pentru patru proiecte

Prin acest proiect se intenţionează reabilitarea spaţiilor destinate activităţilor şcolare şi îmbunătăţirea clasei energetice a celor trei clădiri principale ale colegiului. De asemenea, se va extinde clădirea sălii de sport, urmând ca aceasta să fie dotată cu echipamente didactice specifice. Prin intermediul proiectului, va creşte dotarea cu echipamente TIC, se va extinde reţeaua de Internet şi se vor asigura dotările necesare utilizării softurilor educaţionale de către toţi profesorii în procesul didactic. Implementarea proiectului va dura 25 de luni. Pe Măsura 3.4., privind reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” au fost depuse 71 de proiecte, însă doar patru dintre ele au intrat pe finanţare, proiectul administraţiei devene fiind unul din ele.

Sesiunea de depunere a dosarelor a fost închisă în data de 26.11.2009, întrucât finanţarea nerambursabilă solicitată prin proiectele depuse a depăşit cu 335,85 la sută alocarea regională.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Gurile rele încep să dea crezare poveştilor potrivit cărora anul 2010 este un an răsplăţilor, în sensul că fiecare primeşte...

Profesori prinşi cu ocaua micã

S-au dat primele sancţiuni în urma anchetei administrative, declanşată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, ca urmare a faptului că...

Protest în vârful turnului

Un asistat social din Petroşani a ameninţat că se aruncă în gol de pe un stâlp, de la o înălţime...

Închide