Politica si administratie

Winkler vrea un Fond Monetar European

Nicolle Ebner

Europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), preşedintele UDMR Hunedoara, s-a pronunţat în plenul Parlamentului European pentru crearea unui Fond Monetar European (FME) şi a unei agenţii europene de rating. Winkler şi-a susţinut punctul de vedere şi în cadrul unei conferinţe de presă, organizată luni, la Deva.

Paza bună trece primejdia rea

„Este nevoie de o agenţie de rating europeană. Am văzut, chiar şi în România, pe pielea noastră, că agenţiile de rating globale-care sunt toate americane-pot influenţa, într-un mod catastrofal, încrederea de care beneficiază o anumită economie pe plan global. (…) În perspectivă, o agenţie de rating europeană ar putea contribui la credibilizarea economiilor europene sau la indicarea problemelor, acolo unde ele sunt reale şi de profunzimea adecvată”, a declarat parlamentarul european, la Deva. Ideea creării unui Fond Monetar European-FME-s-a născut pe fondul crizei economice şi financiare globale şi este sprijinită de Comisia Europeană, deoarece un astfel de organism ar putea preveni situaţiile de criză precum cea din Grecia, a mai declarat Winkler. „Înfiinţarea unui Fond Monetar European ar permite o reacţie mai operativă la dificultăţile financiare ale statelor membre ale UE (…) Un astfel de fond ar putea lua măsuri preventive şi de corecţie, pentru a preîntâmpina o creştere periculoasă a îndatorării ţărilor din zona euro şi, în acelaşi timp, ar contribui la crearea unor instituţii pentru iniţierea de acţiuni coordonate, privind restabilirea economiei”, este de părere europarlamentarul hunedorean.

One thought on “Winkler vrea un Fond Monetar European

  • Da, este justă propunerea colegului Iuliu Winkler. Ar întări solidaritatea europeană, ar contribui la întărirea a ceea ce este Europa discontinuă, concept dezvoltat de istoricul Paul Hazard pentru realitatea secolului al XVIII-lea şi care se menţine şi azi din păcate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura