Fluviul Mississippi, o nouă provocare irezistibilă pentru temerarul Avram Iancu

16 aprilie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Comunitate, Flash

Mircea Lepădatu

Bibliotecarul şi polisportivul din Petroşani, Avram Iancu (foto), a postat pe pagina sa de Facebook, un text prin care îşi anunţă intenţia de a realiza o nouă performanţă mondială, prin parcurgerea înot a marelui fluviu american Mississippi. Iată anunţul său de pe pagina de socializare:

„Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, anul trecut, am străbătut 10 ţări şi patru capitale! Am înotat întregul curs al măreţului fluviu european Dunărea, fără costum de protecţie, în 89 de zile, stabilind o premieră mondială. Efortul meu a unit Europa într-un sentiment de admiraţie, iar americanii, prin World Open Water Swimming Association cu sediul în California, au făcut o nominalizare istorică pentru România: Avram Iancu «Man of the year» la înotul mondial în ape deschise. Şi dacă ecourile eforturilor mele au trecut chiar şi dincolo de ocean, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, doresc să stabilesc o nouă premieră mondială chiar la ei acasă: parcurgerea înot şi doar în slip al marelului fluviu american Mississippi!! Dacă anul trecut am mers pe urmele Pilotului de pe Dunăre al lui Jules Verne, de această dată doresc să mergem împreună cu generaţia tânără, pe urmele Aventurilor lui Huckleberry Finn al lui Mark Twain. Şi de această dată mult mai greu: nu cu pluta, ci… înot. Din postura de bibliotecar vă invit să citim aceste aventuri ale copilăriei şi în acelaşi timp să urmăriţi live, prin intermediul GPS-ului, evoluţia deplasării mele”, a scris pe pagina sa de Facebook, bibliotecarul din Petroşani, Avram Iancu, hunedoreanul cel mai cunoscut în lume pentru performanţele sale de înotător.
Contactat telefonic, Avram Iancu ne-a precizat că are în plan să începă temerara sa cursă pe marele fluviu american la începutul lunii iunie şi şi-a propus să parcurgă înot fluviul de la izvoare la vărsare în aproximativ 120 de zile, acesta fiind mai lung cu 1.000 de kilometri decât Dunărea.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Neutru spune:

  “POFTA VINE MANCAND” este prima zicere care-ti vine in minte cand citesti aceasta informatie. Apoi … un nou motiv de ADMIRATIE pentru planurile (si reusitele ulterioare, presupuse) acestui om deosebit.
  Dar … am si un motiv de retinere deoarece (din cate stiu) acest fluviu (in “complicitate” cu afluentii sai) este gazda buna pentru multi
  crocodili sau aligatori ! Asadar … ii uram Succes deplin ! Dar (si) Atentie !

 2. Neutru spune:

  …”POFTA VINE MANCAND” este prima zicere care-ti vine in minte cand citesti aceasta informatie. Apoi … un nou motiv de ADMIRATIE pentru planurile (si reusitele ulterioare, presupuse) acestui om deosebit.
  Dar … am si un motiv de retinere deoarece (din cate stiu) acest fluviu (in “complicitate” cu afluentii sai) este gazda buna pentru multi
  crocodili sau aligatori ! Asadar … ii uram Succes deplin ! Dar (si) Atentie !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Cea mai vârstnică hunedoreancă, sărbătorită la 104 ani

Elisabeta Diniş (în foto), locuitoare a municipiului Deva, a fost sărbătorită, ieri, la împlinirea vârstei de 104 ani.

Cerere de revizuire respinsă

Dosarul criminalului care a violat şi strangulat o bătrână de 93 de ani nu va fi revizuit. Ieri, Curtea de...

S-a urcat băut la volan şi a intrat într-un cap de pod

Un tânăr de 25 de ani, din Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Josani, din direcţia de...

Închide