Cea mai vârstnică hunedoreancă, sărbătorită la 104 ani

16 aprilie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Sorina Popa

Elisabeta Diniş (în foto), locuitoare a municipiului Deva, a fost sărbătorită, ieri, la împlinirea vârstei de 104 ani.

Doamna Elisabeta este cea mai vârstnică hunedoreancă, iar în ţară mai sunt doar vreo două-trei persoane care au împlinit această frumoasă vârstă. Rudele şi apropiaţii au venit ieri acasă la deveancă să o sărbătorească. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, i-a făcut şi el o surpriză doamnei Ely, aducându-i un tort, un buchet de flori şi o diplomă de excelenţă.
„Are un suflet bun, niciodată nu a vorbit de rău pe nimeni şi e foarte evlavioasă. A făcut mişcare toată viaţa şi a mâncat sănătos”, spun despre doamna Elisabeta cei apropiaţi.
Elisabeta Diniş a lucrat ca diriginte de Poştă, la Brad. S-a născut la Viena, într-o familie cu şapte copii. Citeşte şi acum fără să folosească ochelari, este vioaie şi are poftă de viaţă. Venerabila centenară a primit mai multe buchete de flori şi torturi din partea rudelor şi prietenilor care i-au mai rămas. „A fost un moment foarte emoţionant. Nu am mai văzut până acum atâta vitalitate la o doamnă în vârstă. Pofta ei de viaţă trebuie să fie un exemplu pentru toţi cei mai tineri decât ea. Am înţeles că doamna Elisabeta a fost şi este o femeie credincioasă, cu sufletul deschis şi iată că Dumnezeu i-a dăruit atâţia ani. Este cea mai vârstnică deveancă, iar la nivelul ţării mai sunt două sau trei persoane care au împlinit 104 ani. I-am promis că voi veni şi la anul şi peste doi ani la ziua ei şi îi doresc să trăiască cât mai mult. O viaţă echilibrată, o gândire pozitivă se pare că sunt secretele vieţii lungi. Şi, credinţa în Dumnezeu. Voi lua prânzul cu ea şi cu invitaţii ei”, a spus primarul municipiului Deva.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cerere de revizuire respinsă

Dosarul criminalului care a violat şi strangulat o bătrână de 93 de ani nu va fi revizuit. Ieri, Curtea de...

S-a urcat băut la volan şi a intrat într-un cap de pod

Un tânăr de 25 de ani, din Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Josani, din direcţia de...

Braconieri nocturni, prinşi de poliţişti

Doi indivizi din Certej au fost prinşi de poliţişti în timp ce se pregăteau să vâneze în pădurile din zona...

Închide