FlashPolitica si administratie

Florin Oancea a pierdut procesul cu Primãria Deva

Sorina Popa

Ieri, Tribunalul Hunedoara a respins acţiunea în contencios administrativ, formulată de fostul viceprimar al municipiului Deva, Florin Oancea (foto), împotriva hotărârii Consiliului local de a-l schimba din funcţie.

Prefectura a considerat hotărârea legală

La şedinţa Consiliului Local Deva din 8 aprilie 2010, la propunerea primarului Mircia Muntean, Florin Oancea a fost schimbat din funcţia de viceprimar al municipiului Deva, din cauza disensiunilor care au fost create în cadrul instituţiei. Ulterior, Oancea a atacat hotărârea în contencios administrativ. Mai mult, fostul viceprimar a cerut achitarea tuturor drepturilor salariale aferente perioadei în care a fost nevoit să-şi întrerupă activitatea în Primăria Deva, achitarea cheltuielilor de judecată de către Consiliul local şi daune morale, în valoare de 50.000 lei. Fostul viceprimar a cerut instanţei ca daunele morale să-i fie achitate de primarul Mircia Muntean şi consilierii locali care au votat demiterea sa, din propriile buzunare. Florin Oancea a declarat la acea vreme că schimbarea sa din funcţie s-a făcut ilegal şi că instanţa îi va da câştig de cauză.

Numai că ieri, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara nu i-au dat lui Oancea câştig de cauză. Contactat, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, a declarat, că „hotărârea de schimbare din funcţie e viceprimarului Florin Oancea am considerat-o legală şi i-am transmis domnului Oancea, atunci, că, dacă se crede nedreptăţit, poate să acţioneze în judecată instituţia noastră. Precizez că schimbarea unui viceprimar este o decizie politică“, a declarat prefectul Dezsi.

Hotărârea dată de judecătorii Tribunalului Hunedoara poate fi atacată, cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

2 comentarii la „Florin Oancea a pierdut procesul cu Primãria Deva

  • Aici se vede cum justitia in Romanaia este aservita politic… Aceasta decizie trebuie sa te intareasca si sa te faca increzator in fortele tale, Florine! Mult succes iti doresc!

  • NASOL SI CU PROCESELE ASTEA… MIRCIA, NU ITI DORESC SA AJUNGI TU SA PIERZI VREUN PROCES!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura