Sport

Florentina Marincu, start cu performanța mondială a anului

Ciprian Marinuț

atleta

Atleta Florentina Marincu de la CNS CSS „Cetate Deva” s-a instalat, azi, în fruntea topului mondial al junioarelor II în proba de săritura în lungime. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a reușit un „zbor” de 6,49 metri în cadrul etapei I a Campionatului Național de Junioare II,  desfășurată azi, sâmbătă, 18 mai, la București. „Plutirea” reușită de atleta din Deva reprezintă cea mai bună performanță mondială a anului 2013, la nivel de junioare II.

Start în forță

Cea mai talentată atletă hunedoreană a momentului, Florentina Marincu (născută 1996), își continuă seria rezultatelor de top. După un sezon de iarnă cu rezultate senzaționale în sală, unde a reușit un nou record european printr-un zbor de 6,50 metri, atleta deveancă a început în forță și sezonul de vară. Florentina Marincu a reușit o „plutire” de 6,49 metri azi, 18 mai, în proba de săritura în lungime a primei etape a Campionatului Național de Junioare II, desfășurat la București. „Este cea mai bună performanță mondială a sezonului la nivel de junioare II. Până acum sportivele născute în 1996 din întreaga lume au reușit un maxim de 6,37 metri, iar Florentina a sărit 6,49 metri încă de la primul concurs al său în aer liber. Este exact ceea ce ne doream și sperăm ca performanțele Florentinei să se concretizeze printr-o medalie la Campionatul Mondial”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.

La concursul desfășurat azi, Florentina a fost urmată în clasament de Ionela Pistol (născută 1994, CSM Călărași) cu 5,88 metri, Cătălina Pușcașu (născută 1996, CSS 6 București) cu 5,28 metri și Andra Borotă (născută 1996, CNS CSS Cetate Deva) cu 5,25 metri. Vom reveni cu amănunte.

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.