Florentina Marincu speră în calificarea la Europenele de la Berlin

10 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Zilele trecute am primit informaţia (despre care am şi scris) cum că atleta Florentina Marincu (foto sus), revenită de puţin timp la antrenamente, a obţinut la un concurs organizat la Cluj Napoca, un rezultat de top european, o săritură măsurând 6,73 m, cu care tânăra sportivă din Deva şi-a realizat baremul de calificare pentru Campionatele Europene. Nu am ratat deci un interviu cu atleta şi cu profesorul Nicolae Alexe, antrenorul acestei.

Reporter: Florentina, eşti mulţumită de acest rezultat?
Florentina Marincu: Vă daţi seama că sunt mulţumită, mă bucur că am început sezonul cu un rezultat bun, care contează foarte mult. Urmează să mai merg la câteva competiţii, sper să mai sar peste distanţa prevăzută în barem, o dată, de două sau trei ori, la toate aceste competiţii, şi să îmbunătăţesc rezultatul, apoi putem să începem pregătirea care ne trebuie pentru europene.
Reporter: Putem spune că stadionul de la Cluj Napoca îţi prieşte?
Florentina Marincu: Mi-a prins bine acest concurs de la Cluj Napoca, aici se vor desfăşura Internaţionalele României. Am mai sărit la Cluj, dar niciodată nu am avut rezultate aşa de bune ca acum.
Reporter: Eu nu cred că cineva s-ar fi aşteptat ca tu, după trei luni de la revenirea la antrenamente, să reuşeşti un rezultat de acest fel.
Florentina Marincu: Sunt convinsă că foarte puţină lume se aştepta la acest lucru, dar să se aştepte la ceva mai mult ca înainte, pentru că eu şi cu domnul profesor (n.r. – Nicolae Alexe) avem gânduri mai mari. Doamne ajută să ne iasă un sezon bun, aşa cum ne dorim !
Reporter: Mergi hotărâtă la Internaţionalele României de la Cluj Napoca, să faci din nou baremul pentru Europene?
Florentina Marincu: Eu tot timpul sunt hotărâtă. Credeţi-mă!!!
Reporter: Succes! Domnule profesor Alexe, a venit din nou confirmarea că Florentina e o sportivă de talent.
Nicolae Alexe: E o sportivă deosebită, îşi doreşte în continuare să facă mare performanţă şi ne bucurăm de sprijinul acordat de către Primăria municipiului Deva şi a Consiliului local, sprijin care a fost benefic pentru noi la momentul când ea şi-a reluat activitatea. Atunci a fost singura variantă ca Florentina să fie susţinută financiar. După acest rezultat au început să apară normal şi alte oferte, dar cu siguranţă, dacă Primăria şi Consiliul local vor fi de acord, vom continua colaborarea şi vom rămâne să ne pregătim aici, la Deva.
Reporter: Florentina trebuie să confirme acum. Vin Campionatele Internaţionale de atletism ale României de la Cluj Napoca, după care alte competiţii naţionale la care ochii contracandidatelor vor fi pe ea.
Nicolae Alexe: Cu siguranţă aşa va fi. Noi am început pregătirile mai devreme în ideea că aceste internaţionale se vor desfăşura la Cluj, vom continua alte două săptămâni de pregătire, pentru a o menţine la nivelul solicitat de această competiţie. Eu sper că vom face o figură frumoasă la concursul din luna iunie.
Reporter: Ce spune federaţia, acum, când vine Florentina şi strică socotelile altor sportive aflate în cărţi pentru Europenele de la Berlin?
Nicolae Alexe: Dacă până acum federaţia nu a spus nimic, de luni au început să sune telefoane şi să ne spună că doresc să o introducă în lotul olimpic al României. De luna viitoare probabil, ca urmare a acestui rezultat, care este dacă nu mă înşel, al doilea la nivel european în acest sezon. Nu cred că va fi o problemă ca Florentina să mai sară încă o dată la nivelul acestui rezultat sau mai bine.
Reporter: Cât e baremul pentru Campionatul European?
Nicolae Alexe: 6.60 m, dar Florentina are sărituri mai bune până acum. A fost doar primul concurs, în care am încercat să reglăm elanul, să mai lucrăm la tehnică. Sunt lucruri de pus la punct odată cu aceste concursuri. Eu spun că anul acesta prindem europenele dacă ea va fi sănătoasă, aşa cum ne dorim.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal: S-au stabilit semifinalistele din Cupa României, etapa judeţeană

Miercuri după-masă, s-au desfăşurat partidele contând pentru sferturile de finală ale etapei judeţene din Cupa României, la fotbal.

Evenimentul „Bucurie în Mişcare”, la Deva

        Asociația 11even în parteneriat cu Kaufland România, organizează o nouă ediție a programului Bucurie în Mișcare România....

Hunedoreancă furată de 13.000 de lei, prin metoda „accidentul”

Poliţiştii hunedoreni sunt pe urmele indivizilor care au înşelat o hunedoreancă cu 13.000 de lei, prin mult folosita metodă „accidentul”.

Închide