Florentina Marincu Iuşco, obiectiv îndeplinit la Europene

Campionatele Europene pe echipe, Liga I, s-au desfăşurat la Cluj Napoca într-o or­ga­nizare impecabilă, impusă de forul atletic european. Din păcate, tribunele au fost aproape goale, puţini iubitori ai acestei dis­cipline sportive fiind prezenţi. Au participat aproximativ 900 de atleţi, reprezentând 12 ţări, printre care şi România, cu 49 de sportivi. La finalul întrecerilor, primele două echipe clasate au promovat în Superligă, iar ultimele două clasate au retrogradad în liga secundă.

Puncte câştigate
Tânăra atletă Florentina Marincu -Iuşco (foto) (legitimată la LPS Cetate Deva) şi-a îndeplinit obiectivul stabilit împreună cu antrenorul Nicolae Alexe şi a adus echipei naţionale cele 12 puncte câştigate pentru vic­toria în proba de săritura în lungime. De­veanca a câştigat proba cu o săritură care a măsurat 6.55 m, situându-se înaintea olan­dezei Pauline Hondema( 6.40 m) şi a sue­dezei Tilde Johansson( 6.36 m).
Cel de al doilea sportiv din Deva, Andrei Răzvan Deliu (legitimat la SCM Deva) s-a cla­sat pe locul nouă la săritura cu prăjina (a rea­li­zat un record al sezonului) cu 4.90 m într-o probă câştigată de turcul Ersu Sasma (5,65 m), urmat de elveţianul Alberto Dominik (5.55 m).
Alte rezultate ale atleţilor noştri: Bianca Florentina Ghelber a câştigat proba de arun­carea suliţei cu 71.19 m, Alin Alexandru Fir­fi­rică a fost primul clasat la aruncarea dis­cu­lui, cu 62.38 m, Daniela Stanciu s-a clasat pe locul secund la săritura în înălţime cu 1.92m (cel mai bun rezultat din acest sezon), Ade­lina Panaet s-a clasat pe locul secund în pro­ba de 3.000 de metri obstacole, Anamaria Nesteriuc a câştigat finala B la 100 m, iar An­dreea Marina Baboi pe cea de la 200 m.
Rareş Toader a adus 11 puncte în plus României în clasamentul general după ce a terminat pe locul secund la aruncarea greutăţii. Nicolae Soare s-a clasat pe locul pa­tru în proba de 5.000 m, Mihăiţă Alexan­dru Novav a ocupat locul IV la aruncarea suliţei, Ancuţa Bobocel s-a clasat pe locul VI la 5.000 m, Mihai Pîslaru a terminat pe locul V la 400 metri. Petre Rezmiveş s-a situat pe locul VI la 100 metri. Andrei Micu a încheiat pe locul 6 la aruncarea ciocanului.
În urma desfăşurării celor 40 de probe din program, Cehia a totalizat 320,50 puncte şi a promovat alături de Belarus(315) în supeligă iar pe ultimele locuri s-au clasat România cu 207 puncte şi Estonia cu 157 puncte, echipe care au retrogradt în liga secundă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare