Florentina Marincu-Iuşco, aur la Internaţionalele de Atletism ale României

23 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Cea mai longevivă competiţie atletică din Europa, Cam­pio­natele Internaţionale de atletism ale României, a ajuns la cea de a 65-a ediţie dar, din motive legate de pandemia de co­ronavirus, dintr-o ediţie jubiliară, cu o participare inter­naţio­nală numeroasă, ediţia din acest an a fost una fără spectacol şi fără spectatori.
Chiar dacă European Athletics a acordat întrecerilor de la Cluj Napoca statutul de Outdoor Area Permit Meeting, din cauza pandemiei de coronavirus, organizarea competiţiei la ni­velul impus de un astfel de statut nu a mai fost posibilă. Pandemia din acest an a dat peste cap eforturile organi­za­torilor clujeni, dar e totuşi important aspectul că o astfel de competiţie s-a desfăşurat iar rezultatele înregistrate dovedesc că atleţii români se pregătesc în aceste condiţii speciale cu gândul la podiumurile de premiere de la competiţiile internaţionale viitoare.
Florentina Marincu-Iuşco (foto), legitimată la LPS Cetate Deva, pregătită de către Nicolae Alexe, una dintre cele mai valoroase atlete din România din acest moment, care face parte din grupul atleţilor români calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, a debutat cu o bună performanţă la întrecerile de la Cluj Napoca. Atleta din Deva a participat la două probe în cadrul Campionatelor Internaţionale, triplusalt şi la săritura în lungime.
În prima reuniune a întrecerilor, desfăşurată sâmbătă seara, Florentina Marincu Iuşco a câştigat proba de triplusalt cu o performanţă care a măsurat 13,66 m şi a intrat în posesia medaliei de aur a com­pe­tiţiei. Antonia Irimia (legi­ti­mată la SCM Deva) s-a cla­sat pe locul secund la să­ritura cu prăjina (3,20 m), iar junioara Elisa Xandra Enache (legitimată la LPS Cetate Deva) şi-a trecut în palmares o medalie de bronz, pe care a câştigat-o la săritura în înălţime.
Maria Claudia Florea, legitimată la SCM Deva şi CS Ghelari, pregătită de prof. Emerson Toma, a urcat pe podiumul de premiere în proba de 1.500 m, cucerind medalia de bronz, ceea ce reprezintă o excelentă recompensă pentru tânăra spor­tivă din judeţul nostru, care revine în topul celor mai valoroase alergătoare de semifond din România. Să mai notăm un loc IV cucerit de către Denisa Ioana Ţibichi-CSS Hune­doara, la 100 m şi locul VI înregistrat de Raul Manuel Dan în proba de 1.500 metri.
Competiţia a avut programată reuniunea a doua, duminică seara cu începere de la ora 19, fără spectatori, conform dispoziţiilor sanitare în vigoare, în care Florentina Marincu Iuşco a evoluat la săritura în lungime, Maria Claudia Florea a participat în proba de 800 m, probe în care cele două sportive din Deva au şanse să urce din nou pe podiumul de premiere. Vom reveni cu alte amănunte de la această competiţie în numărul nostru de mâine.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Automobilism. Trofeul Deva 2020, de nota zece!

După o lungă perioadă, întrecerile automo­bilistice de mare performanţă au re­ve­nit la Deva, graţie promotorului, multiplul cam­pion la box profesionist,...

Cu un discurs tăios şi fără milă la adresa „tătucilor” din partid, noul lider al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la Congres: Reconstrucţia PSD a început!

Sorina Popa Congresul PSD s-a consumat sâmbătă, 22 august 2020, social-democraţii găsind o soluţie din cauza pandemiei, o organizare în...

Bulina neagră

  Gabriel Florea, tânăr de 20 de ani din Petroşani Pentru că este judecat pentru tâlhărie calificată, fiind acuzat că...

Închide