Fiscul a recuperat peste 60 de milioane de lei de la datornici

Exif_JPEG_420

Natalia Bumbac

Rezultatele activităţilor desfăşurate de Agenţia Judeţenă a Finanţelor Publice (AJFP) Hunedoara în primele trei luni ale anului 2016 au depăşit nivelul aşteptărilor stabilite prin programul de încasări, ceea ce situează judeţul nostru pe primul loc la acest capitol între judeţele din Regiunea Vest.
Astfel, totalul sumei colectate de la contribuabili este de 316.655.330 de lei, cu 16 la sută mai mare decât cea planificată de 273.000.000 de lei.
„Dintre toate administraţiile fiscale din Regiunea Vest, în primul trimestru, AJFP Hunedoara a avut cele mai bune rezultate. Şi nu mă refer aici la sume totale, pentru că, în Timiş, se colectează de trei ori mai mult decât în Hunedoara, ci mă refer la procentajele cu care s-au depăşit ţintele de încasări planificate”, a declarat Lucian Heiuş (foto, în centru), directorul DGRFP Timişoara.
Şi activitatea inspectorilor fiscali în urma controalelor efectuate la nivelul judeţului la persoanele fizice şi juridice s-a materializat în stabilirea de obligaţii fiscale suplimentare în valoare de 62.950.084 de lei. Mai mult de atât, în urma inspecţiilor reprezentanţilor AJFP Hunedoara la plătitorii de taxe şi impozite către stat au fost întocmite 12 procese-verbale care au fost înaintate organelor de urmărire penală pentru prejudicii stabilite în valoare totală de 27.849.302 de lei, vizate fiind 11 firme şi o persoană fizică. Toate aceste rezultate au fost obţinute de inspectorii fiscali în urma a 206 acţiuni, din care 50 de controale neanunţate şi 156 de inspecţii fiscale, 63 dintre aceste acţiuni fiind la persoane juridice, restul la persoane fizice. Pentru rezultatele deosebite obţinute în urma acţiunilor de control din 2015, doi inspectori fiscali de la AJFP Hunedoara, Lazăr Băcean şi Iulius Dăneasă, au primit „Premiul de excelenţă în activitatea desfăşurată la Activitatea de Inspecţie Fiscală din cadrul AJFP Hunedoara”. Cei doi inspectori fiscali au adus la bugetul de stat 33, respectiv 31 de milioane de lei, premiul fiind acordat la iniţiativa conducerii DGRFP Timişoara.

One thought on “Fiscul a recuperat peste 60 de milioane de lei de la datornici

  • 17 mai 2016 la 16:31
    Permalink

    Nu taticu, nu mai platim nimic. Toti smecherii nu plateste si e bine-mersi. Numa saracii platesc, bogatii niciodata.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare