Firme de pază amendate de Consiliul Concurenţei

14 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Maximilian Gânju

Peste 90.000 de euro este valoarea totală a amenzilor aplicate de Consiliul Concurenţei celor două societăţi de pază, pentru că s-au înţeles să nu se încurce la o licitaţie organizată de Direcţia Silvică Hunedoara.
Potrivit unui comunicat de presă emis de Consiliul Concurenţei, instituţia a sancţionat cu 449.529 lei (94.240 euro) companiile Safety Security SRL şi Spartan Pază şi Protecţie SRL pentru trucarea unei licitaţii organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara, în vederea atribuirii unui contract de prestare servicii de pază.
„Autoritatea de concurenţă a constatat că, cele două companii s-au înţeles şi, în urma unui schimb de informaţii sensibile, şi-au coordonat comportamentul concurenţial, astfel încât să nu se concureze în cadrul licitaţiei. Safety Security SRL a fost amendată cu 396.608 lei, iar Spartan Pază şi Protecţie SRL: 52.921 lei. Având suspiciuni referitoare la cele două companii, RNA Romsilva a sesizat Autoritatea de Concurenţă, care a declanşat investigaţia în noiembrie 2017. Conform Legii Concurenţei, sunt interzise orice înţelegeri între companii ori practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare ori de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare“, a arătat Consiliul Concurenţei.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Demisii la PNL Vulcan şi acuzaţii de blat cu PSD

Scandal în organizaţia PNL Vulcan, după ce mai mulţi membri au decis să părăsească partidul. Tinerii liberali susţin că există...

Anunţ finanţe 3, 15.01.2020

Anunţ finanţe 1, 15.01.2020

Închide