Finale pe aparate cu surprize

Campionatele Naționale individual open și ale reprezentativelor de club la gim­nas­tică artistică desfășurate la București au constituit un criteriu important de selecție pentru participarea sportivilor noștri la Campionatele mondiale din Japonia.

Retrase din competiție
Concursul de la București a încurcat lu­crurile și vom dezvolta ideea. La masculin, pentru Mondialele din Japonia avem înscris doar un singur gimnast, Marian Drăgulescu. El a îndeplinit cerințele impuse de către Fe­de­rație, câștigând cu o medie mare, 14.525 întrecerea de la sărituri. El ar putea fi însoțit în Japonia de noul campion național la in­di­vi­dual compus, Andreas Tobă, dar acesta este cetățean româno-german și nu poate re­pre­zenta în competițiile internaționale decât, țara mamă, Germania.Râmâne în discuție po­sibila reprezentarea a gimnastului Gabriel Burtănete, dar acesta nu a avut un concurs foarte reușit la Campionatele Naționale. De altfel, Emilian Neagu (CSM Bistriţa) şi Andreas Tobă (CSM Lugoj) au câștigat câte două titluri, duminică, în finalele masculine, Emilian Neagu s-a impus la sol şi inele iar Andresa Tobă a câştigat la cal cu mânere şi paralele. Un alt titlu naţional a fost obţinut de Vlad Cotuna (CSA Steaua), la bară fixă.
La prima ediţie a concursului internaţional Romgym Trophy, maghiarul Krisztofer Meszaros s-a impus la sol, cal cu mânere, conaţionalul său Krisztian Balazs a câştigat la paralele şi bară fixă.
Sportiva Amalia Puflea (CSŞ Bârlad), cam­pioana națională absolută ediția 2021, s-a im­pus în finalele de la sărituri şi sol dar a ob­ținut și o medalie de argint la paralele. Ana Maria Bărbosu (CSŞ Focşani) a ieşit cam­pioa­nă la paralele, în timp ce la bârnă victoria a revenit gimnastei Mari Ceplinschi (CS Farul Constanţa) cea care a obţinut două victorii şi la prima ediţia a RomGym Trophy, la pa­ralele şi bârnă.
Au fost retrase din competiţie, din motive medicale, înaintea calificărilor, Larisa Ior­dache, Daniela Trică şi Antonia Duţă (toate de la CS Dinamo), Silviana Sfiringu (CS Farul Constanţa), Alexia Vătafu (CSA Steaua) şi Iulia Trestianu (CSŞ Focşani).
Pentru LPS Cetate Deva, după medalia de argint cucerită în întrecerea pe echipe, Amalia Ghigoarţă a mai câștigat o medalie de bronz în finala de la paralele cu nota. 13,200.
Următoarea competiție de nivel național este programată în luna niembrie la Deva unde sunt programate întrecerile Campi­o­na­telor individuale ale junioarelor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.