Sport

Medalii la Campionatele Balcanice de Tenis de Masă

Delegația României prezentă la în­tre­ce­rile celei de-a 46-a ediţie a Campionatelor Balcanice de tenis de masă desfășurate la Albena (Bulgaria), se întoarce acasă cu 12 medalii, 5 de aur, 2 de argint şi 5 de bronz.

Au pierdut în fața turcilor
La simplu masculin, Cristian Chiriţă a câş­tigat aurul, după victorii pe linie, învingându-l în finală pe turcul Batuhan Ulucak cu 4-1.
Andreea Dragoman a câştigat proba de sim­plu feminin, după ce în finală a întrecut-o pe Adina Diaconu, cu 4-1. Irina Ciobanu şi Alina Zaharia au obţinut medaliile de bronz.
La dublu feminin, pe primul loc al podiu­mu­lui au urcat Alina Zaharia şi Andreea Dra­go­man, victorioase în finala cu turcoaicele Simay Kulakceken/Sibel Altinkaya cu 3-2 iar Irina Ciobanu şi Adina Diaconu au obţinut me­dalia de bronz , după ce au cedat în se­mi­fi­nale cu 2-3 în faţa turcoaicelor Kulakce­ken/ Altinkaya.
Alin Spelbuş şi Cristian Chiriţă au cucerit o medalie de bronz la dublu masculin, după ce au fost întrecuţi în semifinale cu 3-2 de turcii Zihni Batuhan Şahin şi Ali Afsin Gul.
România a câştigat anterior aurul prin e­chipa feminină (Irina Ciobanu, Adina Dia­co­nu, Andreea Dragoman şi Alina Zaharia), ar­gintul prin echipa masculină (Alin Spelbuş, Alexandru Manole, Cristian Chiriţă), aur la dublu mixt, prin perechea Cristian Chiriţă/ An­dreea Dragoman, precum şi bronz în aceeaşi probă, prin Alina Zaharia, care a făcut pereche cu sârbul Stefan Kostadinovic.
Pentru tenisul de masă va urma acum Campionatul European pe echipe, care va fi găzduit de Cluj-Napoca, între 28 septembrie şi 3 octombrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.