Final de inventariere a terenurilor, la Blăjeni

16 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04-Horia-Jurca-primar-BlajeniMagdalena Şerban

Prelungirea termenului de punere în aplicare a Legii nr.165 a dat răgaz administraţiilor locale să perfecteze procesul de inventariere a terenurilor. Primarilor li s-a cerut alocarea, în bugetul aferent anului curent, a resurselor financiare necesare implementării acţiunii, inclusiv pentru plata experţilor, cu promisiunea că guvernul va rambursa aceste cheltuieli. La Blăjeni, inventarierea s-a finalizat fără probleme.

“Am intrat în posesia documentaţiei aprobate de OCPI. Nu am înregistrat cazuri de litigii, neavând suprapuneri teritoriale cu localităţile vecine, şi nici retrocedări pe care să fim nevoiţi să le punem în aplicare. Din păcate, nu deţinem serviciu de urbanism la primărie, aşa că am încheiat un protocol cu Consiliul Judeţean Hunedoara, ca să rezolvăm necesităţile locale. Nefiind o zonă cooperativizată, titluri de proprietate s-au dat doar pentru fondul forestier, nu şi pentru terenurile agricole. Au rămas doar puţine procese verbale care trebuie onorate. Cererile depuse în condiţiile legale au fost onorate”, arată Horia Jurcă (foto), primarul lcomunei Blăjeni.
Acesta are o doleanţă, şi anume, dacă se poate ca şi comuna pe care el o păstoreşte să fie cuprinsă în programul de intabulare gratuită, deoarece localnicii nu au posibilităţi financiare prea mari, ca să-şi pună la punct  actele  de proprietate.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Clasări modeste ale gimnastelor în Franţa şi Spania

Cele trei gimnaste de la CNS „Cetate” Deva care au reprezentat România la competiţiile internaţionale desfăşurate în weekend la Barcelona...

Peste 1.200 de cereri de angajare pentru Exploatarea minieră de la Certeju de Sus

Problemele sociale generate de dispariţia sectorului minier din judeţul Hunedoara sunt pe departe de a fi rezolvate. Zecile de mii...

Aplicaţia săptămânii – Adware Removal Tool

Compania Bitdefender a lansat o soluţie gratuită care vă protejează de reclamele agasante în timp ce navigaţi pe Internet.

Închide