FIFA propune cinci schimbări la un meci de fotbal

6 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Virusul Covid-19 aduce modificări esenţiale nu numai în viaţa de zi cu zi a omului, ci şi în ceea ce priveşte fotbalul la nivel mondial.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal Asociaţie (FIFA) a înaintat o scrisoare către Consiliul Internaţional al Asociaţiilor de Fotbal (International Football Association Board – IFAB) în care acesta solicită garantarea sănătăţii jucătorilor, odată cu reluarea campionatelor.
Astfel, Gianni Infantino a propus ca fiecare echipă să poată efectua cinci schimbări în timpul unui meci, în loc de trei, câte s-au permis până acum, pentru a se evita accidentările în contextul în care calendarul competiţional va fi extrem de încărcat la vară, iar căldura va fi pe măsura încălzirii globale.
Oficialul forului mondial cu sediul la Zürich, în Elveţia, invocă şi faptul că fotbaliştii vin după o perioadă lungă de autoizolare la domiciliu, lipsindu-le antrenamentele cu care fuseseră obişnuiţi înainte de izbucnirea pandemiei. Gianni Infantino a ţinut să precizeze în această scrisoare că regula propusă va fi valabilă numai pentru jocurile rămase de disputat în acest sezon. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sute de sportivi vor fi testaţi pentru Covid-19

Aproximativ 700 de sportivi vor fi testaţi pentru Covid-19 înainte de reluarea antrenamentelor în cadrul cantonamentelor care vor fi efectuate...

Juniorii de la LPS Cetate Deva se antrenează după metode noi

Grupele de juniori de la secţia de fotbal din cadrul LPS Cetate Deva continuă programul de pregătire on line, chiar...

„Magneţi“ prinşi după un furt la fosta Mină Paroşeni

Pe platforma minieră Paroşeni sunt derulate lucrări de demolare, iar hoţii au furat cablurile de cupru şi fierul vechi adunate...

Închide