Fetiţa de trei ani din Lupeni a murit în urma bătăii

2 februarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac
Maximilian Gânju

Trei copilaşi au avut o soartă cumplită, fiind neglijaţi constant de către părinţi, înfometaţi şi lăsaţi aproape să degere. Totul a ieşit la iveală după ce unul dintre minori, o fetiţă de trei ani, a ajuns la Spitalul Lupeni în stare extrem de gravă, cu răni pe corp. Medicii au încercat din răsputeri să o salveze dar, în cele din urmă, au pierdut-o.  

Au fost alertaţi poliţiştii
După ce au văzut în ce stare se află micuţa, au alertat poliţiştii din localitate, pentru că exista suspiciunea că fetiţa ar fi decedat din cauza unei agresiuni. Micuţa ar fi suferit de epilepsie ori o boală asemănătoare şi avea crize dese. La fel s-a întâmplat şi miercuri, iar mama ei a stropit-o cu apă, la fel cum făcea de fiecare dată când micuţa avea o criză. ”A făcut spume la gură şi i-am dat cu apă. A mai făcut aşa şi imediat îşi revenea. Vânătăile le avea din cauză că pica din picioare când avea crize”, a explicat mama minorei.

Medici îngroziţi
În braţele medicilor au ajuns şi ceilalţi doi copii ai familiei, un băieţel de un an şi o fetiţă de doi ani. Pruncii erau într-o stare deplorabilă şi medicii au recunoscut că nu au mai avut de multă vreme un asemenea caz. ”Copiii erau plini de păduchi, nu mai mâncaseră de cel puţin 24 de ore. Starea lor era deplorabilă, erau degeraţi. După deparazitare, vreau să vă spun că vana în care au fost îmbăiaţi s-a umplut de păduchi. Ambii copii au fost internaţi în spital pentru investigaţii şi tratament”, au declarat medicii din cadrul Spitalului Municipal Lupeni.
Mama celor trei minori are doar 20 de ani şi este din Târnăveni. A ajuns în Valea Jiului de puţin timp, după ce şi-a cunoscut concubinul pe Facebook. Femeia le-a spus anchetatorilor că nu a agresat minorii, nici ea şi nici concubinul ei şi a recunoscut că i-a neglijat din cauza sărăciei. Întrebată cum de au ajuns minorii să degere, tânăra a povestit că nici măcar sobă în locuinţă nu avea şi se încălzea cu haine vechi cărora le dădeau foc în mijlocul camerei în care stăteau.
Mama minorilor se află internată la spitalul din Lupeni iar concubinul ei a fost dus, ieri, la noi audieri. Procurorii trebuie să stabilească dacă individul a bătut-o pe copilă până a omorât-o sau s-a rănit după ce ar fi făcut o criză.

Lovituri cauzatoare de moarte
Ieri, medicii legişti au efectuat necropsia cadavrului copilului şi au stabilit care au fost cauzele decesului. Potrivit şefului Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, medicul primar legist Dan Mărculescu, cauzele decesului au fost o anemie acută suprapusă cu o hemoragie internă cauzată de leziuni provocate de loviri repetate cu şi de corpuri dure. Mai exact, decesul copilului a survenit în urma unor lovituri cauzatoare de moarte.
Concluziile legiştilor au fost transmise către procurori, aceştia continuând cercetările faţă de doi suspecţi. „În temeiul actelor şi lucrărilor dosarului constituit iniţial pe ucidere din culpă sau moarte suspectă, pe baza probelor administrate, s-a ajuns la concluzia că fapta comisă este de lovituri cauzatoare de moarte. (…) S-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de doi suspecţi, mama minorei decedate, în vârstă de 20 de ani şi concubinul ei de 29 de ani”, a afirmat procurorul Gina Monica Cibian, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
CNS Cetate Deva a învins pe Millenium Giarmata într-un meci amical

Echipa din reşedinţa judeţului a câştigat a doua partidă amicală din acest an, trecând de colega de serie, Millenium Giarmata,...

Autobergamo s-a impus fără probleme la Reşiţa

Gruparea antrenată de Florin Ignat nu a avut nici o emoţie în deplasarea jucată pe terenul Muncitorului Reşiţa, învingând cu...

Gura lumii 2.02.2017

Se spune că degeaba ca politician te bucuri de simpatie din partea alegătorilor, dacă nu ai susţinere din partea colegilor...

Închide