Actualitate

Fetiță de 14 ani mușcată de câinii de vânătoare ai unui hunedorean

Cei doi câini de vânătoare din rasa Brac German au făcut prăpăd după ce au atacat-o pe fetiță. Proprietarul lor, vânător, a fost acuzat de infracțiunea de neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

Lipsit de onoare
Animalele au reușit să fugă din curtea casei, deoarece una dintre por­tițe era defectă. AU ajuns în stradă, iar fetița a dat nas în nas cu ei. Ea s-a speriat, a început să plângă şi a luat-o la fugă înapoi spre magazinul de unde venea. Câinii au alergat după ea, au ajuns-o și au mușcat-o. Norocul copilei a fost un șofer care a oprit maşina în dreptul acesteia, moment în care câinii i-au dat drumul. Apoi cei doi câini au sfâșiat un alt cățel al unei adolescente de 16 ani, iar intervenția în forță a unor martori a făcut ca bietul animal să scape. Copila atacată de cei doi câini a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale și a fost afectată psihic o lungă perioadă de vreme.
Vânătorul în vârstă de 64 de ani a încercat să se apere declarând că i-ar fi dat cineva drumul la câini, dar afirma­țiile sale au fost contrazise de probe. În afa­ra faptului că s-a contrazis de mai multe ori în instanță, individul n-a re­cu­noscut că este responsabil, ba chiar a avansat ideea că niște câini maidanezi ar fi muș­cat-o pe minoră. Judecătoria Hunedoara l-a condamnat la 8 luni în­chi­soare cu sus­pendare pentru săvâr­şi­rea infrac­ţiu­nii de neluarea de către proprietarul câi­nelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dar soluția nu este definitivă. (M. Gânju).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura