Actualitate

Festivalul Plăcintelor Pădurenești își duce mai departe povestea, la Cerbăl!

Muzică și costume populare, joc și voie bună, plăcintele care ți se topesc în gură, dar și un spectaculos foc de ta­bără sunt doar câteva dintre ingre­dien­tele cu care Primăria Comunei Cerbăl ne așteaptă la cea de a IV-a ediție a Festivalului Plăcintelor Pădu­re­nești.

Frumusețea portului și cântecului popular
Este o manifestare culturală aparte, care a crescut de la an la an și care strân­ge laolaltă tot mai mulți iubitori ai tra­dițiilor și obiceiurilor populare în formă pură, așa cum sunt ele păstrate de secole în spectaculosul Ținut al Pă­du­renilor.
Reprezentanții Primăriei Comunei Cerbăl au reușit să împletească într-un mod armonios toate ingredientele ances­trale din pădurenime în acest inedit Festival al Plăcintelor Pădu­re­nești, eveniment care aduce în fața pri­vitorului ­nu doar gustul autentic al buca­telor, ci și frumusețea de neegalat a por­tului și cântecului popular, care a făcut ca despre acest ținut de poveste să se vorbească peste tot în lume.
„Continuăm povestea celui mai fru­mos festival din Ținutul Pădurenilor. Îi invit pe toți iubitorii acestui tărâm bine­cu­vântat de Dumnezeu, pe cei care iubesc și respectă tradițiile, la cea de a IV-a ediție a Festivalului Plăcintelor Pădurenești, care va avea loc în peri­oada 12 – 13 august în localitatea Poiana Răchițelii, comuna Cerbăl. Vă aștept cu drag să ne bucurăm îm­preună de mi­nunatele sur­prize pădurenești pe care vi le-am pregătit!”, este invitația de suflet lansată de inimosul primar al co­munei Cerbăl Mircea Claudiu Costa.
Să faci plăcinte pădu­re­nești nu este de ici – de colo.
„Pentru ca plăcinta să fie cu adevărat pădurenească trebuie urmați cu sfin­țenie câțiva pași. Din generație în gene­rație, pădurenii își învață copiii cum să prepare tradiționalele plăcinte”, spun gospodinele, iar secretul nu este îm­părtășit orișicui.
Dar, la Festivalul Plăcintelor Pădure­nești, din 12 – 13 august 2023, oricine se poate înfrupta din delicioasele produse culinare. (C.P.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura