; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku

28 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

     După medalia de argint cucerită de echipa feminină de gimnastică a României la întrecerile Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Baku, sportivii de la gimnastică au adus la palmares alte medalii.
  Mai întâi să precizăm că în concursul individual compus Ioana Stănciulescu s-a clasat pe locul patru, iar Silvia Sfiringu pe poziţia a şaptea. Podiumul feminin la individual compus a fost ocupat de Viktoria Listunova (Rusia), Ondine Achampong (Marea Britanie) şi Iana Vorona (Rusia).
În finalele pe aparate Ioana Stănciulescu a câştigat o medalie de argint la sol, medalii de bronz la paralele şi sărituri, iar Silvia Sfiringu, medalie de argint la bârnă şi una de bronz la sol.
De remarcat că şi gimnaştii au reuşit rezultate de excepţie: gemenii Robert şi Gabriel Burtănete au cucerit în urma evoluţiilor de la sărituri medaliile de argint şi bronz. Performanţa lor este unică având în vedere că este pentru prima oară în istoria gimnasticii româneşti când doi fraţi gemeni urcă pe podium la o competiţie internaţională. (N. Gavrea)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cetate Deva revine în Liga a III-a de fotbal

Cetate Deva revine în Liga a III-a de fotbal

CS Hunedoara, câştigătoare în amicalul  cu Arieşul Turda

CS Hunedoara, câştigătoare în amicalul cu Arieşul Turda

Record mondial stabilit în Pasul Vâlcan

Record mondial stabilit în Pasul Vâlcan

Închide