FC Hunedoara începe să-şi piardă jucătorii

1. FC Hunedoara 24 iulie - pagina 11Ovidiu Mănăstire

Situaţia nesigură de la clubul de pe Cerna, precum şi neplata restanţelor financiare îi fac pe jucătorii de la FC Hunedoara să-şi caute alte destinaţii. Astfel, cinci fotbalişti din lotul alb-albaştrilor şi-au reziliat contractele cu clubul iar în această săptămână, alţii ar putea să le urmeze exemplul.

Rezilieri pe cale amiabilă
După ce joi şi vineri, fotbaliştii din lotul lui FC Hunedoara au refuzat să se antreneze, în semn de protest pentru că nu le-a fost prezentată o strategie de viitor, la finalul săptămânii, cinci jucători şi-au reziliat contractele cu trupa de pe Cerna. Astfel, nu vor mai juca pentru alb-albaştri în sezonul viitor Casian Maghici, Robert Cristian, Alexandru Petresc, Daniel Creciunesc şi Erwin Bloj. Aceştia au ajuns la o înţelegere amiabilă cu cei din conducerea clubului, urmând să le fie achitate şi restanţele financiare.

Robert Cristian va juca la Deva
Robert Cristian şi-a găsit deja o nouă echipă şi va juca în sezonul viitor la CNS Cetate Deva. „Am plecat de la FC Hunedoara fără certuri, ne-am înţeles amiabil. Voi primi şi restanţele financiare. Deja am ajuns la o înţelegere cu CNS Cetate Deva şi voi juca acolo în sezonul viitor. A contat mult că în conducere e Cristi Bobar, dar şi faptul că Ciprian Pepenar e antrenor”, a spus fotbalistul de 28 de ani, care va fi însoţit la clubul din reşedinţa judeţului şi de juniorul Erwin Bloj.

Nu le-a fost prezentat un plan de viitor
Demisionar din postul de preşedinte al Consiliului Director de la FC Hunedoara, dar rămas la dispoziţia clubului până la expirarea mandatului, în 31 iulie, Alin Barna spune că situaţia nu e una foarte dramatică. „Le-am explicat jucătorilor că nu trebuie să dramatizeze, situaţia nu e mai grea ca în 2014. Însă nu îi condamn, mai ales că au demonstrat că au caracter, antrenându-se şi jucând cu seriozitate chiar şi când aveau restanţe de trei-patru luni”, a spus Alin Barna.
Acesta a precizat că refuzul jucătorilor de a se antrena nu s-a făcut pentru restanţele financiare, ci din cu totul alt motiv. „Jucătorii nu au protestat pentru restanţele financiare. În scurt timp, în conturile clubului va intra a doua tranşă de la Consiliul Judeţean şi ei vor ajunge cu salariile la zi. Ei au fost supăraţi pentru că după demisia mea, nimeni nu şi-a mai asumat strategia pentru noul sezon. Au fost chemaţi la stadion, dar nici unul din conducătorii rămaşi nu le-a prezentat oficial un plan”, a spus Alin Barna. Azi, jucătorii vor avea o nouă rundă de discuţii cu conducerea şi e posibil ca şi alţi fotbalişti să-şi rezilieze contractele scadente în 2017.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.