FC Hunedoara a câştigat memorialul „Cupa Iani Mitracu”

3. Cupa Iani Mitracu 29 august - pagina 11Ovidiu Mănăstire

Echipa de copii născuţi în anul 2006 a clubului FC Hunedoara s-a impus în a doua ediţie a memorialului „Cupa Iani Mitracu”, desfăşurat la baza sportivă Winners Club Ţălnar din Alba Iulia. Echipa antrenată de Daniel Dăscălescu a câştigat toate partidele din acest turneu, în finală trecând de CS Zlatna.

Succese în faţa grupărilor din Alba
Micuţii fotbalişti alb-albaştri au făcut parte din grupa A, pe care au câştigat-o cu trei succese din tot atâtea partide jucate. Astfel, hunedorenii au învins pe Speranţa Albac, scor 3-1, Unirea Alba Iulia, scor 2-1 şi Viitorul Abrud, scor 3-1.  Graţie poziţiei din grupă, trupa de pe Cerna şi-a câştigat dreptul de a juca în finala competiţiei, pe care a disputat-o în faţa echipei CS Zlatna. La capătul unei partide viu disputate, hunedorenii s-au impus cu 2-1, adjudecându-şi „Cupa Iani Mitracu”.

Un hunedorean, cel mai tehnic jucător
Pentru alb-albaştri au evoluat la acest turneu Darius Roman, Roberto Balogh, Andrei Dăscălescu, Sebastian Drăguţ, Rareş Tonşa, Darius Drăganu şi Mario Lingurar. Hunedoreanul Rareş Tonşa a fost desemnat cel mai tehnic jucător al turneului, primind „Trofeul Iani Mitracu”. De asemenea, Darius Florea (Şoimii Sibiu) a fost declarat cel mai bun portar, iar Paul Petrea (Speranţa Albac) a câştigat titlul de golgheter al turneului.

În onoarea unei legende a Unirii Alba Iulia
Iani Mitracu a fost unul din cei mai cunoscuţi fotbalişti ai echipei Unirea Alba Iulia, fiind golgheterul grupării alb-negre în anii ’80 – ’90. Din păcate, destinul său a fost unul tragic, el decedând chiar pe terenul de joc, în decembrie 2014, la vârsta de 53 de ani. Ca o ironie a sorţii, Iani Mitracu a părăsit această lume îmbrăcat cu tricoul Unirii Alba Iulia, într-o partidă de old-boys organizată chiar de el.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare