Politica si administratie

Farmaciştii hunedoreni au suspendat protestul

Nicolle Ebner

În urma promisiunilor făcute, ieri, de conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, farmaciştii din judeţ au decis să suspende protestul prin care erau decişi ca, din 15 august, să nu mai acorde medicamente gratuite şi compensate.

Ziua negocierilor

Ieri, a avut loc o rundă de negocieri între reprezentanţii CJAS şi cei ai Colegiului Farmaciştilor din judeţul Hunedoara, discuţii care s-au finalizat cu o amânare a deznodământului anunţat, săptămâna trecută, de către farmacişti. „Ni s-a promis că la rectificarea de buget se va plăti o parte din datoriile pe care le are CJAS către farmacii. Am suspendat protestul până când se va face această rectificare de buget. Dacă nu vor plăti, măsura de a nu elibera medicamente gratuite şi compensate poate fi reluată oricând”, a declarat Constantin Cărăuşu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din judeţul Hunedoara. Acesta menţionează că suspendarea protestului are şi un motiv de natură socială, în sensul că farmaciştii nu vor ca, din cauza disfuncţionalităţilor din sistem, să sufere bolnavii a căror sănătate depinde de medicamentele subvenţionate de stat.

Situaţie dramatică

La începutul săptămânii trecute, Constantin Cărăuşu declara pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că, în 15 august, cele 120 de farmacii din judeţul Hunedoara nu vor mai elibera medicamente compensate sau gratuite, din cauza întârzierii la plată a acestora. Conform contractului încheiat între farmacii şi CJAS Hunedoara, plata medicamentelor compensate sau gratuite trebuie să se facă la 210 zile. Numai că CJAS Hunedoara a făcut, până acum, doar plăţile aferente reţetelor eliberate de farmaciile hunedorene în luna noiembrie a anului 2009. Adică la 270 de zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura