Fără Simona Halep la Olimpiadă

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a confirmat că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza accidentării de la gambă.
„Nimic nu mă face mai mândră decât să re­prezint România, însă, din nefericire, re­cu­perarea după accidentarea la gambă cere mai mult timp, aşa că am luat decizia de a mă re­trage de la Jocurile Olimpice din această vară”, a scris Halep pe Twitter.
Mesajul jucătoarei vine după ce preşe­din­tele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, anunţase luni seara că Simona Halep nu va evolua la Tokyo.
„Din păcate, Simona ne-a anunţat că nu va pu­tea participa la Jocurile Olimpice de la To­kyo. Ea a făcut nişte analize amănunţite zilele acestea în urma accidentării (n.r. – la gambă), iar medicii i-au spus că nu va putea juca tenis cel puţin patru săptămâni de acum încolo. Pentru România, Simona reprezintă o mare pierdere înaintea acestor Jocuri”, a afirmat Covaliu.
Pe 12 mai, Simona Halep (29 ani) a fost ne­voită să abandoneze în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 în meciul cu ger­manca Angelique Kerber, după 57 de mi­nute de joc. Din cauza accidentării suferite la gambă, Halep a ratat şi turneele de la Roland Garros şi Wimbledon.
„După dezamăgirea produsă de ratarea turneelor de la Roland Garros şi Wimbledon, faptul că nu pot participa la Jocurile Olimpice este un lucru incredibil de greu de digerat, dar sunt determinată să revin mai puternică”, a mai scris Halep în reţeaua de socializare.
Simona Halep a participat la Jocurile Olim­pice din 2012, de la Londra, pierzând în pri­mul tur, iar în 2016 nu a luat parte la Jo­curile de la Rio din cauza temerilor legate de virusul Zika.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.