Sport

Fără proba de călărie

Federaţia internaţională de pentatlon modern (UIPM) a votat pentru eliminarea probei de călărie din programul său olimpic, după Jocurile de la Paris, din anul 2024.
Decizia a fost luată de organul de con­ducere al UIPM, după scandalul generat de antrenoarea echipei de pentatlon modern a Germaniei, Kim Raisner, care a lovit un cal care nu răspundea la comenzile călăreţei sale, în timpul JO de la Tokyo, din această vară.
Proba de călărie ar urma să fie înlocuită cu una de ciclism.
„Ca parte a angajamentului UIPM de a menţine un profil puternic, dinamic pentru pentatlonul modern, au avut loc o serie de întâlniri strategice. Aceste reuniuni includ discuţii cu federaţiile naţionale, în cursul acestei acestei săptămâni. Rezultatul acestor întâlniri va fi detaliat într-un comu­ni­cat de presă care va fi difuzat pe 7 no­iem­brie”, se precizează în comunicatul Fe­deraţiei Internaţionale de pentatlon mo­dern.
Comportamentul avut de Kim Raisner la JO 2020 au determinat UIPM să o des­ca­li­fice din concursul masculin, în timp ce gru­pul de susţinere a animalelor PETA a cerut Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să elimine evenimentele ecvestre de la Jocurile Olimpice.
Pentatlonul modern face parte din pro­gra­mul olimpic din 1912 şi cuprinde cinci probe: scrimă, înot, călărie (sărituri peste obstacole), tir (pistol) şi alergare (cros).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura