Cupa României își va schimba formatul

Preşedintele Federaţiei Române de Fot­bal, Răzvan Burleanu (foto), a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Exe­cutiv, că în perioada următoare vor avea loc consultări pentru schimbarea for­matului competiţional al Cupei României.
„În Comitetul Executiv de astăzi am luat decizia de a consulta toţi actorii din fotbalul românesc pentru o structură optimizată a Cupei României. Asta pentru a aduce mai mulţi spectatori pe stadioane, pentru a creşte audienţele TV şi implicit veniturile din sponsorizări. Noua structură va ţine cont şi de modificările pe care le vedem la nivel european”, a spus el.
Burleanu a explicat că pentru găsirea celui mai bun format competiţional pentru Cupa României a fost contractată compania olan­deză Hypercube, cea care a oferit şi sistemul folosit în prezent în Liga I.
„Compania cu care vom lucra este Hyper­cube, aceeaşi care a lucrat la formatul com­petiţional din Liga I de azi. În luna februarie vă vom prezenta concluziile acestei cer­ce­tări, pentru că dorim ca noul sistem să fie im­ple­mentat din vară în Cupa României (n.r. – vara anului 2022)”, a precizat preşe­dintele.
Compania olandeză Hypercube a con­tri­buit la modelarea sistemelor competiţionale ale Ligii Campionilor şi Europa League, EURO 2016, precum şi ale campionatelor din Olanda, Belgia, Portugalia, Norvegia, Da­nemarca, Austria şi Elveţia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.