Politica si administratie

Stație de sterilizare modernă la Spitalul din Petroșani

O staţie de sterilizare modernă, de mare capacitate, a fost adusă ieri la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, echipamentul fiind apreciat de primarul localităţii, Tiberiu Iacob-Ridzi, ca unul „extrem de util” în contextul pandemiei de COVID-19, dar şi ulterior în cadrul activităţii medicale uzu­ale.
Staţia de sterilizare a fost achiziţionată în cadrul Programului „Consolidarea capa­ci­tăţ­ii sistemului medical public de gestionare a situaţiei de urgenţă”, finanţat din fonduri europene şi la care unitatea medicală din Petroşani a aplicat cu un proiect în valoare de 7 milioane de euro.
„Echipamentele şi aparatura medicală moderne de care beneficiază Spitalul de Urgenţă Petroşani în cadrul acestui amplu proiect sunt extrem de utile nu doar acum, în contextul acestei pandemii de COVID – 19, ci şi ulterior, în activitatea medicală uzuală. Prac­tic, implementarea acestui proiect euro­pean înseamnă o trecere a Spitalului de Urgenţă Petroşani la o nouă etapă, în deplină concordanţă cu necesităţile pe care le are unitatea medicală”, a declarat primarul municipiului Petroşani.
Staţia de sterilizare este al doilea echi­pa­ment medical performant care ajunge la spi­talul din Petroşani, după ce, în septembrie, la unitatea medicală din Valea Jiului a fost adus, prin acelaşi program, un computer to­mo­graf de ultimă generaţie. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura