EvenimentFlash

Fără permis, dar cu maximum de inconştienţă

Livia Botici

De la începutul acestui an, peste 100 de persoane au fost prinse la volanul unor autovehicule, pe şoselele din judeţ, cu toate că nu aveau permis de conducere. De fiecare dată, aşa-zişii şoferi au fost opriţi în trafic, pentru că încălcau legile circulaţiei.

„Kamikaze“ pe şosele

Numărul teribiliştilor care se urcă la volan fără a avea permis de conducere este într-o creştere alarmantă. Doar în ultima lună, poliţiştii de la Serviciul de Poliţie Rutieră Hunedoara au depistat în trafic aproape 30 de persoane, care, cu toate că se aflau pe locul din faţă, stânga, al maşinii, nu aveau acte care să le ateste competenţele de şoferi. Comparativ cu aceeaşi lună, dar din anul trecut, astfel de incidente descoperite pe drumurile din judeţ au crescut enorm, în luna aprilie 2009 fiind identificat un singur şofer fără permis de conducere. Potrivit Codului rutier, legile şi regulile de circulaţie ar trebui să fie însuşite de fiecare persoană care se află la volanul unei maşini. Din nefericire, câteodată, chiar cei care se presupune că trebuie să ofere un exemplu bun pentru viitori şoferi, procedează chiar invers. Vă reamintim că, la începutul lunii trecute, aflat în timpul programului de serviciu, un bărbat din localitatea Blăjeni, instructor auto cu experienţă de 20 de ani în conducerea maşinilor, a fost prins profesând cu permisul de conducere suspendat. Instructorul, de 40 de ani, se afla în autoturism împreună cu unul dintre elevii săi, pe care, probabil că îl învăţa regulile de circulaţie, pe care, chiar el le-a încălcat.

Cumul de infracţiuni

Potrivit poliţiştilor, aceste cazuri sunt descoperite, aproape de fiecare dată, din cauză că şoferii mai produc şi alte încălcări ale legii. „De fiecare dată când oprim în trafic o maşină, o facem pentru că am descoperit o încălcare a legii. Adică, ori şoferul a depăşit viteza legală, ori a depăşit neregulamentar, ori a trecut pe roşu ş.a.. Ei bine, abia atunci putem depista dacă acel conducător autor a consumat băuturi alcoolice sau dacă şofează fără a avea permis de conducere. Numărul crescut al autospecialelor radar, pe care le avem de mai bine de o lună, ne-a fost de ajutor în descoperirea acestor peste 100 de conducători auto fără permis”, declară comisarul şef Dan Micu, şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura