Politica si administratie

Facturile greșite la gaz și curent vor fi stornate!

Premierul Ciucă a anunțat plafonarea prețului la energie și la gaze, de la 1 fe­bruarie 2022. Premierul a spus că în şe­dinţa coaliţiei s-a decis scăderea plafo­nu­lui la energie electrică şi gaz şi creşterea limitei de consum, urmând ca aceste mă­suri să se aplice de la 1 februarie.

Nu vor fi debranșări ne dau asigurări autoritățile
Măsurile decise în coaliție, cu aplicare de la 1 februarie până la 31 martie:Scăderea pla­fonului la energie electrică de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita con­sumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, practic reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la con­sumator se va percepe 0,68 bani pe KW. Pentru IMM-uri, pentru consumatorii mari, non-casnici, va fi plafonat preţul la energie electrică la un leu pe KW.La gazele na­turale, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru 5 luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40 la sută, de la 33 la 40 la sută, asi­gu­rându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW. Toate facturile emise gre­şit să fie stornate şi retrimise fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plă­tească penalităţi.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a de­clarat, ieri, că Ordonanţa de Urgenţă privind scăderea plafoanelor la energie şi gaz şi creşterea limitei de consum va fi aprobată săptămâna viitoare și că Ministerul Justiției analizează dacă se pot reface facturile și pentru lunile noiembrie și decembrie din 2021.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura