Fac concurenţă „coloşilor”

Ciprian Marinuţ

Înotătorii juniori de la CSS Hunedoara au obţinut rezultate valoroase în primele două zile ale Campionatelor Naţionale de Seniori, de la Piteşti, în care sunt prezenţi „coloşi” ai nataţiei româneşti, precum medaliaţii olimpici Camelia Potec sau Răzvan Florea.

Urcă pe scara valorilor

Pentru că antrenamentul cel mai eficient e concursul în compania unor adversari valoroşi, antrenorii de la CSS Hunedoara au decis să se prezinte cu cei mai performanţi juniori la ediţia 2010 a Campionatelor Naţionale (open) de Seniori. Ideea s-a dovedit excelentă, iar înotătorii hunedoreni nu doar că s-au antrenat şi au acumulat experienţă, dar au şi reuşit timpi mai buni şi clasări lăudabile. „Noi am venit la Naţionalele de seniori mai mult pentru a le oferi copiilor ocazia de a înota în bazin de 50 metri, pentru că la Hunedoara ne pregătim într-unul de 25 de metri. Sportivii au avut emoţii să înoate în acelaşi bazin cu Potec sau Florea, dar au reuşit curse foarte bune şi şi-au îmbunătăţit timpii”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

La doar 13 ani, locul şase naţional

Performera delegaţiei hunedorene este zvîrluga de doar 13 ani Adelina Buzdugan, singura care s-a calificat, miercuri, într-o finală A, respectiv finala probei de 200 metri bras, în care a ocupat locul şase. „Este o performanţă foarte bună, atât pentru moralul sportivei, cât şi ca valoare absolută, întrucât Adelina şi-a îmbunătăţit mult timpul în această probă, graţie ritmului rapid în care s-a derulat cursa”, a spus antrenoarea Anca Băjan. Performanţele grupării CSS Hunedoara au fost completate de Cristian Rizan (locul 4 în finala B de la 200 metri bras), Daniel Scurtu (locul 6 în finala B de la 50 metri spate) şi Alexandru Ancuţa (locul 8 în finala B de la 50 metri spate). Ieri dimineaţă, Cristian Sfetcu şi Alexandru Ancuţa au ratat la mustaţă calificarea în finala A (primii opt din ţară) în probele de 100 metri spate, fiind astfel calificaţi cu cel mai bun timp în finala B. În plus, Daniel Scurtu s-a calificat de pe locul cinci în finala B, la 100 metri spate, care a avut loc aseară.

Competiţia de la Piteşti se va încheia duminică, iar înotătorii de la CSS Hunedoara vor participa peste două săptămâni la Campionatele Naţionale ale Juniorilor II.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.