„Fabrica de Pian“, concert caritabil la muzeul din Deva

28 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, găzduieşte marţi, 3 decembrie 2019, începând cu ora 18.00, concertul caritabil „Fabrica de Pian”.
Evenimentul este organizat de Episcopia Devei şi Hunedoarei şi Şcoala Gimnazială „I.G. Duca” din Petroşani, cu scopul strângerii de fonduri pentru tinerii artişti ai Secţiei de Muzică din cadrul şcolii mai sus amintite.
Şcoala Gimnazială „I.G. Duca“ din Petroşani are o tradiţie de mai bine de 58 de ani. În tot acest timp, această şcoală a şlefuit multe talente, unii dintre absolvenţi devenind profesori, la rândul lor. Elevii talentaţi ai acestei şcoli îşi onorează profesorii şi comunitatea, în fiecare an, cu diplomele pe care le obţin la concursurile naţionale şi internaţionale, dar şi la olimpiadele de pian.
Proiectul „Fabrica de Pian” a fost demarat la Petroşani în 25 ianuarie 2019 şi propune 36 de concerte, organizate lunar, prin care se doreşte aşezarea oraşului Petroşani şi a întregii comunităţii a Văii Jiului, pe harta cultural-muzicală a României.
Concertul este unul caritabil, fondurile strânse vor servi la achiziţionarea unui pian de concert pentru Secţia de Muzică a Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca“ din Petroşani, precum şi a unor pianine de studiu pentru sălile de curs ale Secţiei de Muzică.
Accesul la concert este gratuit.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un roman cât o istorie

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a organizat, la sfârşitul lunii noiembrie 2019, un eveniment cultural...

Duminică, devenii sărbătoresc Ziua Naţională!

Se anunţă un spectacol de proporţii, duminică, de Ziua Naţională a României, la Deva. Paradă militară, foc de artificii, spectacol...

Fetiţă de 13 ani lovită pe trecerea de pietoni

Un accident rutier în urma căruia o fetiţă de 13 ani a fost rănită, a avut loc în municipiul Deva....

Închide