Expoziţie cu aparate folosite de salvatorii minieri în Cetatea Devei

26 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Cetatea Devei va găzdui mâine, sâmbătă, 28 septembrie 2019, o expoziţie cu cele mai vechi aparate, unicate la nivel european, folosite de salvatorii minieri.

Peste 20 de astfel de aparate şi echipamente folosite de salvatorii din minerit vor fi expuse în incinta Bastionului de Sud-Est din Cetate, între orele 11:00 şi 16:00. Exponatele aparţin Muzeului Salvatorului Minier de la Petrila, unicul de acest gen din România.
Cei interesaţi vor putea vedea aparate folosite la intervenţii de stingere a focului, de măsurare a nivelului concentraţiilor de gaze din subteran, de stabilire a debitelor de aer din galerii, de măsurare a nivelului de praf sau cele folosite de salvatorii minieri pentru a putea respira în subteran în timpul operaţiunilor de salvare. Printre exponate se numără şi cea mai veche cască de miner care datează din anul 1955. Intrarea la expoziţie este liberă.
Expoziţia este organizată de Muzeul Salvatorului Minier Petrila în parteneriat cu Primăria municipiului Deva şi Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva. (D. G.)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Grupare de hoţi destructurată de poliţişti

Cinci hunedoreni sunt cercetaţi pentru că au dat mai multe spargeri şi au furat bunuri de aproape 10.000 de lei....

Noaptea Bibliotecilor

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează, în primul sfârşit de săptămână din luna octombrie, cea...

„Zilele Maghiare” la Deva

Concerte de muzică uşoară, dansuri medievale şi populare, spectacole pentru copii, târguri ale meşteşugarilor şi preparare de bucate tradiţionale sunt...

Închide