Politica si administratie

Expoziția tipoFOTOgrafii, povești postpandemice

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva (MCDR), cu spri­ji­nul Consiliului Județean Hunedoara, prin intermediul Muzeului de Etno­grafie și Artă Populară din Orăștie, în colaborare cu Aso­ciaţia Artiş­tilor Fotografi Hu­ne­doreni (AAFH), vă invită astăzi, 10 februarie 2023, începând cu ora 17.30, la vernisajul expoziției tipoFOTOgrafii.

Conținut cu încărcătură emoțională
Evenimentul, care va avea loc în spațiul expozițional al clădirii fostei Sinagogi din municipiul Orăștie (Strada Cetății, nr. 1), se va des­fă­șura sub patronajul cu numărul 03/2023 al Asociației Artiștilor Fotografi din România (AAFR). Ex­po­ziția va prezenta pu­blicului 25 de lu­crări, aparținând unui număr de 18 ar­tiști fotografi, printuri de mari di­mensiuni (100×70 cm) care reprezintă efortul profesionist pe care aceștia îl depun pentru a susține fotografia hu­nedoreană la cel mai înalt nivel artistic.
„tipoFOTOgrafii sunt poveștile post­pan­demice a creatorilor hunedoreni de imagine, reflectări ce stau sub sem­nul căutării și experimentului foto­grafic. Asemenea celui mai im­por­tant monument al limbii române, care a vă­zut lumina tiparului în anul 1582, Palia de la Orăștie, repro­du­ce­rea imaginilor pe hârtie, ca finalitate a unui proiect foto­grafic, ține de gân­direa conven­țională care spune că arta fotografică este un mediu grafic. Poveștile fac parte din viața noastră și, sub diverse moduri, sunt mo­da­li­tatea noastră de a privi trecerea timpului ca martori. Di­ver­sele povești cu peisaje spec­ta­cu­loase sau poezii cu și despre oameni, obiecte și locuri sunt exprimate într-o diversitate stilis­tică a genurilor abordate și o varietate conceptuală de construcție combina­torie a imaginilor ce au la bază sarcina dificilă de a transmite un conținut cu încărcătură emoțională. Această at­mos­feră a spațiului expozițional, se îm­­plinește în profunzime doar prin in­gredientul rafinat al imaginii im­pri­mate ca problemă comună de cola­bo­rare între fotograf și public spectator”, declară Grigore Roibu, președintele AAFH.
Expun: Grigore Roibu, Adrian Stoica, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Marius Isfan, Francisc Németh, Iulian Solda, Adrian Sopincean, Cătălin Mătăsaru, Daniel I. Iancu, Edwina Kasler, Horea Preja, Nicolae Oprea, Radu Muntean, Cristian Rus, Vasile Sârb, Simion Octavian, Alexandru Corici.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura