Politica si administratie

Expoziţia în aer liber „Drumul Corvinilor” s-a extins pe 500 de metri, pe un bulevard din Hunedoara

Expoziţia în aer liber „Drumul Corvinilor”, care prezintă cu ajutorul unor panouri de mari dimensiuni frag­mente din is­toria Castelului Corvinilor din Hunedoara, s-a extins pe bule­var­dul Traian din localitate, cei interesaţi având posibilitatea să cunoască, într-o simplă plimbare la pas, informaţii documentate sau legende legate de monumentul istoric medieval.

Cea mai mare expoziție
Povestea familiei Corvinilor, una dintre cele mai importante familii nobiliare în Evul Mediu european, este ilustrată acum pe 102 panouri, înalte de 1,9 m şi cu lungimea de 3 m, distribuite de-a lungul bulevardului Traian, principala cale de acces spre Castelul Corvinilor.
„Succesul pe care l-a avut prima va­riantă a expoziţiei Drumul Corvinilor ne-a determinat să dezvoltăm acest nou punct de atracţie al Hunedoarei. De fie­care dată când treci prin zona în care au fost amplasate primele 59 de panouri, vezi persoane de toate vârstele, localnici sau turişti, oprindu-se şi parcurgând poveştile expuse pe scurt, sub formă de text şi imagini. Este cea mai mare expo­ziţie de acest fel din Transilvania”, a trans­mis luni primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu. Potrivit acestuia, expoziţia reprezintă o moda­li­tate suplimentară de a promova oraşul, dar şi de a aduce la cunoştinţa tuturor aspecte importante, dar mai puţin cu­nos­cute despre Castelul Corvinilor, Iancu de Hunedoara, Matia Corvin şi toţi ceilalţi membri ai acestei familii nobiliare care şi-a pus amprenta asupra istoriei României şi Europei. Primele 59 de panouri ale expoziţiei au fost amplasate în cursul anului trecut, zilele trecute finalizându-se montajul pentru alte 43 de panouri. În prezent, expoziţia istorică în aer liber se întinde pe un tronson de aproximativ 500 de metri de-a lungul bulevardului Traian din municipiul Hunedoara. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura