Actualitate

Care este starea pacienților cărora li s-au pus stenturi la Spitalul din Deva

La începutul acestei luni a venit o veste extraordinară de la Spitalul Județean de Urgență din Deva. Atunci a început aici activitatea în Com­par­timentul de Cardiologie Interven­țio­nală și Cateterism Cardiac.

Șapte externați
În 4 octombrie, s-au efectuat pro­ce­duri la un număr de 8 pacienți internați cu programare în cadrul secției Car­diologie a Spitalului Județean de Ur­gență din Deva, dintre care 3 au fost coronarografii diagnostice, iar 5 au fost proceduri de coronarografie și angioplastie coronariană cu implant de stenturi farmacologic active. Numă­rul total de stenturi implantate a fost de 10. Primii pacienți pentru care s-au efectuat proceduri la Compar­ti­mentul de Cardiologie Intervențională și Cateterism Cardiac au vârste cu­prinse între 42 și 69 de ani. Echipa medicului Constantin Blaj, șeful Sec­ției de Cardiologie a spitalului devean, a făcut posibilă această premieră, ajutată fiind de specialiști de la Timișoara. Pe scurt, de acum la uni­ta­tea medicală din Deva vor putea fi puse stenturi pacienților cardiaci, astfel că viața bolnavilor va putea fi salvată, nemaifiind nevoie de trans­por­tul lor la clinici din alte județe.
Potrivit medicului Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Jude­țean de Urgență Deva, șapte pacienți cărora li s-au pus stenturi au fost externați, un singur bolnav a mai rămas în spital deoarece are și alte boli. Toți cei opt se simt bine. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura