Exploatarea Minieră din Uricani are conducere nouă

Cristina Ghenea

Echipa tehnică de conducere a Exploatării Miniere Uricani (EM) a fost schimbată ieri, 1 martie, prin dispoziţia directorului general al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani (CNH). La mina în care lucrează aproximativ 800 de mineri s-a produs, în urmă cu trei săptămâni, o explozie care s-a soldat cu moartea a cinci persoane.

Deflagraţia s-a produs după ce o echipă formată dintr-un inginer şi patru electricieni a executat lucrări de revizie la un transformator electric şi apoi a cuplat instalaţia. Activitatea în subteranul EM Uricani a fost reluată de ieri, în urma unui control amănunţit al tuturor lucrărilor miniere din subteran.
În urma exploziei, inginerul şef responsabil cu producţia, Aurel Anghel, inginerul şef electromecanic, Victor Bădârcă, şi inginerul şef cu probleme de securitate şi sănătate minieră, Dragoş Ciuca, au fost eliberaţi din funcţiile pe care le-au deţinut.

 

Noua echipă a fost desemnată
Potrivit unui comunicat al CNH Petroşani, postul de inginer şef cu producţia va fi ocupat de o persoană ce va fi stabilită până la momentul reluării activităţii de exploatare din subteran. În funcţia de inginer şef electromecanic a fost numit Cristian Hamz-fost adjunct la aceeaşi mină, iar postul de inginer şef cu Securitatea şi Sănătatea în muncă a fost preluat de Cosmin Chiuzan, până ieri, acesta ocupând funcţia de inginer la Serviciul Control Securitate Minieră din cadrul CNH Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.