Sport

Explicaţii pentru neparticiparea tenismenelor la Tokyo

Sorana Cîrstea (foto) (locul 37 WTA), favorită principală, s-a retras înaintea turneului WTA 250 programat la Paler­mo, deoar­e­ce nu s-a putut recupera după acciden­tarea suferită la coapsă, în timpul tur­neului de la Wimbledon. Din acelaşi motiv ea a renunţat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Patricia Ţig (locul 65 WTA) nu va participa nici ea la turneul de la Palermo, dotat cu premii în valoare de 235.238 de dolari. Interesant este că o altă româncă a profitat de deciziile luate de Cîrstea şi Ţig, Alexandra Dulgheru (372 WTA) folosindu-se de clasamentul protejat şi a intrat în ultimul moment pe tabloul principal.
Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis de câmp, Ion Ţiriac, a afirmat că Sorana are nevoie de două luni de re­cu­perare, după ce a suferit o ruptură la coapsă şi că „jucătoarele de tenis din România sunt măcinate de accidentări”, fapt pentru care
s-au şi retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Doar Mihaela Buzărnescu va repre­zenta România la Olimpiada din acest an în proba de simplu, în timp ce Monica Nicu­lescu şi Raluca Olaru vor face tandem în concursul de dublu.”
„Doctorii mi-au spus să nu intru pe teren. E o accidentare cu care mă confrunt de ceva timp, dar s-a agravat! Cred că înainte de turneu nu aveam nici o speranţă. Luând asta în considerare, cred că am jucat peste aşteptări. Puteam să fac mult mai multe, e cu dus şi întors, depinde din ce unghi priveşti”, a declarat Sorana Cîrstea după turneul de la Wimbledon.

One thought on “Explicaţii pentru neparticiparea tenismenelor la Tokyo

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.