ActualitateFlash

Expert în metoda „accidentul”, din Constanţa, prins de poliţiştii deveni

Natalia Bumbac

Un adolescent de 17 ani din Constanţa a fost înhăţat de poliţiştii deveni, fiind suspect că a înşelat de bani mai multe persoane prin metoda „accidentul”. Individul ar fi reuşit să escrocheze persoane din mai multe judeţe din ţară.

Devean înşelat de 2.000 de euro
Din datele IPJ Hunedoara, în decursul unei sigure zile, doi deveni au apelat la ajutorul poliţiştilor, unul reclamând o tentativă de înşelăciune, iar al doilea după ce a fost escrocat de bani. Bărbatul de 75 de ani din Deva le-a spus oamenilor legii că a fost sunat de un necunoscut care a pretins că este nepotul lui. Interlocutorul i-a mai spus deveanului că a fost implicat într-un accident rutier, s-a rănit grav şi are nevoie de 10.000 de lei pentru tratamentul medical. Bărbatul a realizat că totul este o invenţie şi a sunat la poliţie reclamând tentativa de înşelăciune. În schimb, un alt concitadin de-al său, de 69 de ani, nu a fost la fel de vigilent şi a căzut în capcana escrocului. După ce a trecut printr-un scenariu similar cu cel descris mai sus, deveanul a fost dispus să renunţe la toate economiile din casă. Acesta i-a dat necunoscutului care l-a sunat 8.800 de lei. Mai târziu a realizat că a fost înşelat şi a sunat la Poliţie.

Prins cu banii şi telefoanele la el
În scurt timp de la momentul în care au fost sesizaţi, poliţiştii au reuşit să-l prindă pe prezumtivul autor. Acesta a fost găsit pe raza municipiului Deva, stabilindu-se că are 17 ani şi este din judeţul Constanţa. Asupra minorului au fost descoperite trei telefoane mobile, dar şi o mare sumă de bani, care a fost ridicată pentru cercetări (42.850 de lei şi 300 de euro). Adolescentul mai este bănuit că a comis şi alte înşelăciuni prin metoda „accidentul” atât în judeţul nostru, cât şi în alte judeţe, precum Alba sau Cluj. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să se decidă dacă va fi cercetat în libertate sau în stare de arest preventiv. Pe numele constănţeanului a fost deschis dosar penal pentru înşelăciune.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura